Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Βανδαλισμοί από διαδηλωτές στα γραφεία του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

Τα γραφεία του κρατικού κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua υπέστησαν  μεγάλους βανδαλισμούς από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το Σάββατο 2/11 στο Χονγκ Κονγκ.  

 
Ήταν η πρώτη φορά που το ειδησεογραφικό πρακτορείο γίνεται στόχος στους πέντε  μήνες κοινωνικών ταραχών που σαρώνουν το ημιαυτόνομο έδαφος.  Διαδηλωτές έσπασαν γυάλινες πόρτες, έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους και  έβαλαν φωτιές μέσα στην είσοδο του κτιρίου.  

Στο μεταξύ η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πλαστικών  σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της πόλης.   
 
Το Xinhua καταδίκασε τους βανδαλισμούς του γραφείου του στο Χονγκ Κονγκ  από "κακοποιά στοιχεία", όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του.  
 
Εκπρόσωπός του εξέφρασε την έντονη καταδίκη κατά της βάναυσης συμπεριφοράς  "κακοποιών στοιχείων" που κάνουν βανδαλισμούς και βάζουν φωτιά στο κτίριο των  γραφείων στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.   

 

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE