ΔΙΕΘΝΗ

Τη σύλληψη της συζύγου του Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τη σύλληψη της συζύγου του Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τη σύζυγο του Μπαγκντάντι που οι ΗΠΑ σκότωσαν τον περασμένο μήνα συνέλαβε η Τουρκία στη Συρία, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχουν καν καυχηθεί για τις συλλήψεις των τρομοκρατών του Νταές όπως έκαναν οι ΗΠΑ.

Σε ομιλία του σε τελετή για τα 70χρονα του θεολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Άγκυρας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Αμερική εξολόθρευσε τον ίδιο τον Μπαγκντάντι και ξεκίνησαν επικοινωνιακή εκστρατεία γι αυτό”. “Από εδώ το ανακοινώνω για πρώτη φορά. Κι εμείς συλλάβαμε τη σύζυγό του, δεν κομπάσαμε. Με τον ίδιο τρόπο συλλάβαμε την αδελφή του, τον γαμπρό του και μάλιστα τους συλλάβαμε στη Συρία”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο τρομοκράτης είναι εκείνος που χύνει το αίμα των αθώων. “Τρομοκράτης μουσουλμάνος δεν γίνεται. Η δύση που χωρίς αιδώ χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία πρώτα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη, εάν ψάχνεις τρομοκράτη είναι σε σας. Αυτή τη στιγμή σε πολλές δυτικές χώρες οι τρομοκράτες συνωστίζονται. Το ΡΚΚ, το PYD, η FETO, το Deash είναι εκεί…Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία. Σκάψτε κάτω από εκείνους που ορίζουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας το όνομα του ισλάμ και θα βρείτε πάντοτε εχθρούς του ισλάμ”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη πως αν σήμερα η Τουρκία παράγει δικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρόουνς) τα παράγει εξαιτίας αυτών που πέρασε με τους φίλους. “Δεν μας έδιναν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έπρεπε να περάσει από το Κογκρέσο έλεγαν. Αλλά τώρα εμείς φτιάχνουμε μόνοι μας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Τώρα μάλιστα φτιάχνουμε και ένα πιο εξελιγμένο, το Ακιντζί. Ίσως θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα το έχουμε εμείς. Τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό. Σημαίνει μπορούμε να το κάνουμε και το κάνουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας πως και τα δικά τους πυρομαχικά τα παράγουν οι ίδιοι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top