Ο πρώην πρόεδρος της βρετανικής Βουλής χαρακτήρισε το Brexit ως "το μεγαλύτερο λάθος" από τον Β΄ ΠΠ

Ο πρώην πρόεδρος της βρετανικής Βουλής χαρακτήρισε το Brexit ως "το μεγαλύτερο λάθος" από τον Β΄ ΠΠ

Το Brexit είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει διαπράξει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε την Τετάρτη 6/11, ο Τζον Μπέρκοου, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Μπέρκοου διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί σε πολλά από τα γεγονότα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit. Συχνά κοντραρίστηκε με την κυβέρνηση των Συντηρητικών -του κόμματος από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος- τόσο της Τερέζας Μέι όσο και του Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι το Brexit είναι το μεγαλύτερο λάθος στην εξωτερική πολιτική μετά τη μεταπολεμική περίοδο», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.

Ο Μπέρκοου εξέφρασε τον σεβασμό του για τον πρωθυπουργό Τζόνσον, όμως επέμεινε στην άποψή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν σε καλύτερη θέση ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE