ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε το: Συγκλονιστικό βίντεο με αληθινά τροχαία

Δείτε το: Συγκλονιστικό βίντεο με αληθινά τροχαία

Τι συμβαίνει όταν αποσπάται η προσοχή στην οδήγηση

Το να αποσπάται η προσοχή κατά την οδήγηση, δεν αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό των νέων, αλλά αυτό το βίντεο εξακολουθεί να τονίζει πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι. 

Πρόκειται για μια επιλογή από τα 1.700 ατυχήματα που αναλύθηκαν από την American Automobile Association (AAA) - με νέους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, να κουβεντιάζουν με φίλους χωρίς να δίνουν τη δέουσα προσοχή στο δρόμο.

Χρησιμοποιώντας κάμερες που είναι τοποθετημένες στο ταμπλό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απόσπαση της προσοχής ήταν ένας παράγοντας για το 58% όλων των ατυχημάτων - πολύ υψηλότερο από ό, τι τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η ΑΑΑ έχει επικεντρωθεί στους νέους, επειδή έχουν τα υψηλότερα ποσοστό ατυχημάτων από κάθε ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ. 

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η μελέτη συνιστά στους γονείς, να θεσπίσουν ένα σύνολο κανόνων, όταν τα παιδιά τους αρχίζουν να μαθαίνουν να οδηγούν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top