ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Προβληματισμός στην Αστυνομία για το οργανωμένο έγκλημα – ‘Να εντοπίζονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη φατριών’

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Προβληματισμός στην Αστυνομία για το οργανωμένο έγκλημα – ‘Να εντοπίζονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη φατριών’

Προβληματισμός επικρατεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για το οργανωμένο έγκλημα. Κι αυτός ο προβληματισμός δεν προέκυψε μετά από την τελευταία απόπειρα φόνου (03/11 στην Έγκωμη), αλλά προϋπήρχε.

Του Φάνη Μακρίδη

Tο θέμα είχε τεθεί στο τέλος Οκτωβρίου σε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του σώματος που υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις.

Είναι ενδεικτικό πως αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας είχε αναφέρει ξεκάθαρα τον προβληματισμό «για την αύξηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος» στην πρωτεύουσα.

Ένας εκ των Βοηθών Αρχηγών που συμμετείχε στη σύσκεψη εστίασε σ΄ αυτή την παράμετρο. Όπως είπε, τα πρωτοκλασάτα στελέχη φατριών δεν φαίνεται να εντοπίζονται και να ανακόπτονται. Και είπε πως πρέπει να γίνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόσθεσε πως η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα εν λόγω πρόσωπα κινούνται σε αυτοκινητοπομπές και τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να ανακόπτονται τα οχήματα και να ελέγχονται.

Εδώ να θυμίσουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου η Αστυνομία παρουσιαζόταν βέβαιη ότι επρόκειτο να σημειωθεί εγκληματική ενέργεια. Ο διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου Χριστόφορος Μαυρομμάτης κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνια είχε αποστείλει εσωτερικό σημείωμα προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίας της Αστυνομίας, προειδοποιώντας ότι «μέλη των εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται με το Οργανωμένο Έγκλημα, προγραμματίζουν τη διενέργεια εγκληματικών ενεργειών».

Να σημειωθεί ότι με βάση στατιστικά που παρουσιάστηκαν στην εν λόγω σύσκεψη, το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018- παρουσιαζόταν αύξηση στις απόπειρες φόνου, στις ληστείας, την καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, τις κλοπές και τα άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Κατά το τελευταίο 15ήμερο του Οκτωβρίου του 2019, του περασμένου μήνα δηλαδή, παρουσιαζόταν αύξηση της τάξεως του 500% στους εμπρησμούς, 200% στις ληστείες, 40% στις κλοπές και 11.5% στα άλλα σοβαρά εγκλήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top