ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ θα έχει, την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019».

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας, μετά και το πρόσφατο βέτο από τη Γαλλία για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον κ. Ζάεφ το ζήτημα της πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ειδικά σε ό,τι αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει πως πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να έχει την στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες ένταξης. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ξανατεθεί το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο του Απριλίου.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019», θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top