ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Άβνι της NCIS ζητεί από τον Αρχ. Αστυνομίας να αποδώσει ευθύνες για τα έγγραφα που εξασφάλισε το ThemaOnline

Ο Άβνι της NCIS ζητεί από τον Αρχ. Αστυνομίας να αποδώσει ευθύνες για τα έγγραφα που εξασφάλισε το ThemaOnline

Καταγγέλλει μέλη της Αστυνομίας στον Αρχηγό του σώματος, Κύπρο Μιχαηλίδη, και του ζητεί να λάβει μέτρα σε βάρος τους.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία NCIS, η οποία φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων που διερευνά η Αστυνομία.

Εντός της ημέρας (22/11) ο δικηγόρος του κ. Άβνι, Άντρος Πελεκάνος, απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας μέσω της οποίας προβάλλει την πεποίθηση ότι κάποια μέλη της αστυνομικής δύναμης φαίνεται να έχουν διαρρεύσει διαβαθμισμένα έγγραφα της υπηρεσίας. Αναφέρεται, στην ουσία, στα έγγραφα που αποκάλυψε το ThemaOnline και είναι μέρος Ενημερωτικού Σημειώματος που απέστειλε Υπαστυνόμος σε έναν εκ των Βοηθών Αρχηγών του σώματος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016.

Στη συνέχεια και αφού πρώτα κάνει λόγο για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα από μέλη της Αστυνομίας, καλεί τον Κύπρο Μιχαηλίδη «σε άμεσες ενέργειες».

Είναι προφανές ότι ο κ. Άβνι και οι εκπρόσωποί του επιχειρούν να στρέψουν τον Αρχηγό της Αστυνομίας εναντίον των μελών του σώματος του οποίου ηγείται.

Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι η αναφορά σε διαρροή εγγράφων έχει να κάνει με τα ντοκουμέντα που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας και αποκαλύπτει από τον Φεβρουάριο του 2017.

Η κίνηση αυτή μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως έμμεση ενέργεια για να πληγεί η ελευθεροτυπία. Το συγκεκριμένο θέμα άπτεται του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεπώς καμία τέτοια ενέργεια εναντίον της δημοσιότητας που αποσκοπεί στην προστασία κάποιων Αρχών δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο κ. Άντρος Πελεκάνος παρουσιαζόταν μέχρι στιγμής ως δικηγόρος της WiSpear που συνδέεται με την εταιρεία-φάντασμα INTELLEXA (έχει καταχώρηση στον Έφορο Εταιρειών μόνο για την επωνυμία, χωίς να έχει εταιρική υπόσταση). Στην κατοχή της τελευταίας ανήκε το VAN παρακολουθήσεων που κατασχέθηκε από την Αστυνομία και παρουσιαζόταν στο ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού Forbes τον περασμένο Αύγουστο.

Ως εκπρόσωπος της εταιρείας NCIS εμφανίστηκε ο κ. Νίκος Κωνσταντινίδης εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου «Α. ΤΕΚΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε.». Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Πέμπτης (21/11) παραδόθηκε από επιδότη προσωπικά στον γράφοντα 6σελιδη επιστολή, μέσω της οποίας καλούμαστε να αποσύρουμε τα σχετικά δημοσιεύματά μας εντός πέντε ημερών, με τη συνοδεία απειλής για νομικά μέτρα εναντίον μας.

Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Άβνι προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας απεκάλυψε νωρίτερα εντός της ημέρας η ιστοσελίδα offsite.com.cy.

• Στην κύρια φωτογραφία, η πρώτη σελίδα του Ενημερωτικού Σημειώματος, μέρη του οποίου αποκαλύπτει το ThemaOnline από τον Φεβρουάριο του 2017. Πρόκειται στην ουσία για 25σελιδη έκθεση σε σχέση με τις δραστηριότητες της NCIS και του Αβραάμ Σαχάκ Άβνι στην Κύπρο.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Στο ίδιο κτήριο με άλλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η INTELLEXA

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Πληροφορίες για ‘σφήνα’ άλλης υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Απορρίπτει η Αστυνομία Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρείες παρακολουθούν πολίτες και πωλούν κατασκοπευτικές συσκευές –Η κυπριακή Αστυνομία γνωρίζει -ΕΓΓΡΑΦΑ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top