ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ίδια αίθουσα Αναστασιάδης, Ακιντζί και Γκουτέρες μετά από δύο χρόνια – Αισιοδοξία για μεγάλη έκπληξη στο Βερολίνο

Στην ίδια αίθουσα Αναστασιάδης, Ακιντζί και Γκουτέρες μετά από δύο χρόνια – Αισιοδοξία για μεγάλη έκπληξη στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο μετακινείται το σκηνικό του κυπριακού και στην τριμερή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντώνιο Γκουτέρες, με τους δύο ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις της περιρρέουσας ατμόσφαιρας το προηγούμενο διάστημα, έριξαν τις προσδοκίες για θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο συντηρείται ακόμα, από τους κύκλους της Λευκωσίας, η ελπίδα πως η τριμερής του Βερολίνου θα έχει θετική έκβαση.

Λίγο ο Ταλάτ, λίγο ο Οζερσάι, λίγο οι παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, όλα αυτά φρόντισαν να ρίξουν τις προσδοκίες της τριμερούς στο ναδίρ αφού, όπως διαρρέει από την Άγκυρα, δεν υπάρχει διάθεση για εμπλοκή στο κυπριακό πριν τον Απρίλη, εντούτοις εδώ στέκεται και η Λευκωσία.

Στην συνάντηση των δύο ηγετών με τον Αντώνιο Γκουτέρες, ο στόχος είναι να τεθούν επί τάπητος με ειλικρίνεια οι προβληματισμοί των ηγετών και οι πραγματικοί λόγοι που δεν κατέληξαν σε συμφωνία στους όρους αναφοράς. Αυτό θα βοηθήσει τον Γκουτέρες να αντιληφθεί  την κατάσταση των πραγμάτων.

Σε περίπτωση που καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις των δύο ηγετών, και εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, όπως υποσχέθηκαν στην Τζειλ Χολ Λουτ, τότε η διαδικασία θα παραμείνει ζωντανή και θα μπορεί να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις μέχρι τις παράνομες εκλογές τον Απρίλιο.

Η τρίμερής θα λειτουργήσει σαν ψυχανάλυση και αν υπάρχει έστω και η ελάχιστη θέληση από τους δύο ηγέτες, τότε θα βγουν θετικά μηνύματα από αυτή. Πέραν αυτού το μόνο που μπορούμε σίγουρα να ξέρουμε είναι πως μέχρι τον Απρίλιο δεν θα έχουμε καμία σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top