Την άμεση εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, ζήτησε στις Βρυξέλλες ο Δήμος Δερύνειας

Την άμεση εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, ζήτησε στις Βρυξέλλες ο Δήμος Δερύνειας

Την άμεση εφαρμογή και σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ζήτησε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που συνήλθαν στις Βρυξέλλες και συζήτησαν το θέμα «Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή».

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «σε τοποθέτηση του στη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε συνεργασία με τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της ΕΕτΠ, ζήτησε την άμεση εφαρμογή και σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού, για την κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος από τα κράτη μέλη».

Ο κ. Καραγιάννης «διευκρίνισε ενώπιον μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων του γραφείου του Επιτρόπου Frans Timmermans, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι τοπικές αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, μέσω διαφόρων δράσεων για προστασία του περιβάλλοντος, όπως η εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, οι δεντροφυτεύσεις, η κυκλική οικονομία και η χρήση φωτοβολταϊκών και οικονομικών λαμπτήρων».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας συνεχάρη τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ καταδίκασε την αποψίλωση δασών, τις κακόβουλες πυρκαγιές όπως και την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων στη φύση και ιδιαίτερα στη θάλασσα

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.