ΕΕ: Σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού η συνάντηση στο Βερολίνο

ΕΕ: Σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού η συνάντηση στο Βερολίνο

Η συνάντηση στο Βερολίνο αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε σχετικά ότι "η χθεσινή συνάντηση που διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δύο Κύπριους ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακίντζι, αποτελεί σημαντική εξέλιξη προς την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού".

"Χαιρετίζουμε το έργο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των όρων αναφοράς ως σημείο εκκίνησης συναίνεσης και υποστηρίζουμε τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των μερών να επιτύχουν μια διευθέτηση βασισμένη σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος.

"Η ΕΕ έχει υποστηρίξει και συνοδεύει συνεχώς τις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

"Μια συνολική διευθέτηση θα ήταν επωφελής για την Κύπρο, την ΕΕ και για ευρύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή", κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μιλάμε για «εμπιστοσύνη» ενώ κρατούνται πέντε συμπατριώτες μας - Διπλωματία με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Κυπριακό: Μιλάμε για «εμπιστοσύνη» ενώ κρατούνται πέντε συμπατριώτες μας - Διπλωματία με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Η επιστροφή της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, έρχεται σε μια περίοδο όπου η τουρκική αδιαλλαξία δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, ενώ η πραγματικότητα στο έδαφος διαψεύδει καθημερινά κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού. Την ίδια ώρα που οι διεθνείς αξιωματούχοι ετοιμάζονται για συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πέντε Ελληνοκύπριοι παραμένουν παράνομα κρατούμενοι στα κατεχόμενα — μια πειρατική ενέργεια, που θυμίζει περισσότερο καθεστώς εκβιασμού παρά σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE