ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δραματικό ΦΙΝΑΛΕ με προσωρινή διακοπή – ΚΑΛΥΤΕΡΗ η Ομόνοια, ΜΟΙΡΑΙΟΣ ο Ντε Βινσέντι!

Δραματικό ΦΙΝΑΛΕ με προσωρινή διακοπή – ΚΑΛΥΤΕΡΗ η Ομόνοια, ΜΟΙΡΑΙΟΣ ο Ντε Βινσέντι!

Xωρίς νικητή και στη λευκή ισοπαλία (0-0) τελείωσε το «αιώνιο» ντέρμπι, στο ΓΣΠ, το οποίο έριξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με… άρωμα από το παρελθόν καθώς τα είχε όλα εκτός γκολ. Καλύτεροι οι πράσινοι που έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Άστοχο πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ντε ΒΙνσέντι στο 90+3′ που έγινε ο μοιραίος για τους γαλαζοκίτρινους.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ένα «αιώνιο» βγαλμένο από τα παλιά ήταν το α΄ 45λεπτο, με πολύ γρήγορο ρυθμό, νεύρα και δυνατές μονομαχίες με το γκολ να είναι το μόνο που λείπει. Καλύτεροι οι πράσινοι, που βρήκαν περισσότερες ευκαιρίες. Πίεσε ψηλά η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ και δεν άφησε την ομάδα του Τόμας Ντολ να κάνει το συνηθισμένο της παιχνίδι, «ξυπνώντας» προς το τέλος του α’ μέρους. Διαμαρτυρίες από τον ΑΠΟΕΛ για δύο πέναλτι, φωνάζει για κάρτες και φάουλ που δεν δόθηκαν η Ομόνοια.

Δυνατά μπήκαν, αμφότερες οι ομάδες, με το «τριφύλλι» να χάνει την πρώτη φάση. Ο Τιάγκο εκτέλεσε το φάουλ στο 11′ ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε την κεφαλιά, ωστόσο ο Μπέλετς δεν κινδύνεψε καθώς η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Χένιγνκ Μπεργκ, είχε δύο καλές ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 19′ ο Γκόμεθ εκτέλεσε το φάουλ, ο Λούφτνερν έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στο 20′ ο Μαυρίας έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα κτύπησε σε πόδια παικτών του ΑΠΟΕΛ και ο Σλοβένος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 22′ οι γαλαζοκίτρινοι «απάντησαν» στις ευκαιρίες με μια κεφαλιά του Πάβλοβιτς η οποία έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Ομόνοια πάτησε και πάλι επικίνδυνα στην περιοχή, με τον Μαυρία να κάνει το γύρισμα που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 42′ ο Εφραίμ βγήκε απέναντι από τον Φαμπιάνο, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, να βγαίνει έγκαιρα και να μαζεύει μπροστά από τον Κύπριο.

Δύο λεπτά μετά, στο 44′ ο Φαμπιάνο, έκανε την επέμβαση του πρώτου ημιχρόνου, σε πλασέ του Τάμαρι μέσα από την περιοχή.

Έτσι, το «στείρο» 0-0… συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Mε το… καλησπέρα της επανάληψης, η Ομόνοια έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία. Ο Ντάρμπισαϊαρ στο 46′ έκανε εξαιρετικό τακουνάκι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς, και στην επιστροφή, ο Τιάγκο, με άδειο τέρμα από το ένα μέτρο, έστειλε την μπάλα πάνω από τα γκολπόστ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, στο 56′, άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Τιάγκο να δίνει κάθετη πάσα στον Μποτεάκ, στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο, ο Γάλλος δεν βρήκε μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 61′, ο ΑΠΟΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία του, με ένα σουτ του Τάμαρι, το οποίο όμως έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Πέρασε αρκετή ώρα για να υπάρξει επόμενη ευκαιρία στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 84′ ο Ζόρντι Γκόμεθ έκανε του σουτ εκτός περιοχής, με τον Μπέλετς να απεκρούει σταθερά.

Στην επόμενη επίθεση,στο 84′, ο ΑΠΟΕΛ, μπήκε στην περιοχή με τον Τάμαρι, και ο Ιορδανός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λανγκ. Κάπου εκεί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, και ρήξη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι.

Ο Ντε Βινσέντι, εκτέλεσε α λα πανένκα στο 90+3′ , στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο!

Η λευκή ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος με την Ομόνοια να «πέφτει» από την κορυφή, φτάνοντας στους 22 βαθμούς, και τον ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει στους 18.

Ομόνοια (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βιτόρ Γκόμες, Χούμποτσαν, Ζόρντι Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ (75′ Κακουλλής), Ντάρμπισαϊαρ

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μανρίκε, Κούσουλος, Κατελάρης, Τζιωνής, Ορτέγα, Εζρά, Μίκου  

ΑΠΟΕΛ (Ντολ): Μπέλετς, Βούρος, Σάβιτς, Μερκής, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο (67′ Γιάκολις), Σόουζα, Μάτιτς, Εφραίμ (59′ Μπέζιακ), Τάμαρι, Πάβλοβιτς (83′ Ντε Βινσέντι)

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Χαλένιους, Χάνι, Αλωνεύτης, Σιέλης, Άλεφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Σόουζα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top