ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Ζητά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις από την Κυβέρνηση στο Κυπριακό

ΑΚΕΛ: Ζητά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις από την Κυβέρνηση στο Κυπριακό

Την ανάγκη όπως οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εισέλθουν σε ουσιαστικό στάδιο, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λειτουργήσει με προσήλωση στις αρχές, συνέπεια, υπευθυνότητα και συλλογικότητα τότε το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία με ιδέες, σκέψεις και προτάσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον το ΑΚΕΛ είναι ενημερωμένο για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “θέλω να πιστεύω ότι σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για το αν υπάρχει οτιδήποτε σε εξέλιξη. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι έχει υποχωρήσει το Μπαρμπαρός που θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ανενεωθεί και η NAVTEX”.

“Εμείς έχουμε πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι η θέση μας είναι πως πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με μια ουσιαστική προϋπόθεση: Ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις και ότι δεν πρέπει να δεχθούμε συρρίκνωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, είπε.

Πρέπει, πρόσθεσε, “ να εξασφαλίσουμε ότι πάμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις επιτέλους. Έχει δύο χρόνια που κάτι τέτοιο δεν έγινε και κάλεσε τον Πρόεδρο να χειριστεί τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με προσήλωση στις αρχές με συνέπεια και υπευθυνότητα και συλλογικότητα”.

“Εάν ο Πρόεδρος λειτουργήσει μ` αυτό τον τρόπο, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία και θα επιχειρήσει να λειτουργήσει εποικοδομητικά, συμβάλλοντας με ιδέες, σκέψεις, προτάσεις για το πως μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία θα ανταποκρίνεται στα οράματα, τους πόθους και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού μέσα στα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “ο κ. Έιντε μπορεί να λέει ότι θέλει. Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο το πώς θα λειτουργήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει τεράστια σημασία βέβαια ποιο ρόλο θα επιχειρήσει να διαδραματίσει ο κ. Έιντε γιατί είναι ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, έχει ρόλο να διαδραματίσει σ` αυτή τη διαδικασία, αλλά θεωρούμε ότι εάν ο Πρόεδρος είναι συνεπής σε αρχές, ξεκάθαρος και δίχως αμφιταλαντεύσεις και παλινδρομήσεις τότε μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο κ. Έιντε”, κατέληξε.

Ο κ. Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις μετά την παράδοση των εξελεγμένων λογαριασμών του ΑΚΕΛ για το 2014 στον Έφορο Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων, Αν. Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΣ Κώστα Νικολαΐδη, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top