Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Η ΚΙΣΑ συνεχίζει να δέχεται συστηματικά σοβαρές καταγγελίες υποθέσεων έμφυλης βίας εναντίον μεταναστριών, που δεν τυγχάνουν σωστού χειρισμού, όπως υποστηρίζει, από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Αστυνομία.


Σε ανακοίνωση η ΚΙΣΑ αναφέρεται λεπτομερώς σε συγκεκριμένο περιστατικό και καταγγέλλει ότι η Αστυνομία δεν διερεύνησε επαρκώς την υπόθεση και συνεργάστηκε, όπως υποστηρίζει, με την εργοδότρια της γυναίκας.Σε άλλη περίπτωση η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι γυναίκα μετανάστρια κτυπήθηκε από Αστυνομικό και μάλιστα στην παρουσία του παιδιού της.

«Οι πιο πάνω υποθέσεις, μεταξύ πολλών άλλων, καταδεικνύουν περίτρανα ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει. Καταδεικνύουν ότι οι μετανάστριες εξακολουθούν να είναι πιο ευάλωτες στην έμφυλη βία, η οποία ενισχύεται από την μεταχείρισή τους από τις αστυνομικές και άλλες αρχές, οι οποίες ενεργούν κάθετα αντίθετα με όσα επιβάλλονται ως υποχρεώσεις τους από το νόμο και ειδικότερα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», υποστηρίζει η ΚΙΣΑ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE