Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Η ΚΙΣΑ συνεχίζει να δέχεται συστηματικά σοβαρές καταγγελίες υποθέσεων έμφυλης βίας εναντίον μεταναστριών, που δεν τυγχάνουν σωστού χειρισμού, όπως υποστηρίζει, από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Αστυνομία.


Σε ανακοίνωση η ΚΙΣΑ αναφέρεται λεπτομερώς σε συγκεκριμένο περιστατικό και καταγγέλλει ότι η Αστυνομία δεν διερεύνησε επαρκώς την υπόθεση και συνεργάστηκε, όπως υποστηρίζει, με την εργοδότρια της γυναίκας.Σε άλλη περίπτωση η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι γυναίκα μετανάστρια κτυπήθηκε από Αστυνομικό και μάλιστα στην παρουσία του παιδιού της.

«Οι πιο πάνω υποθέσεις, μεταξύ πολλών άλλων, καταδεικνύουν περίτρανα ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει. Καταδεικνύουν ότι οι μετανάστριες εξακολουθούν να είναι πιο ευάλωτες στην έμφυλη βία, η οποία ενισχύεται από την μεταχείρισή τους από τις αστυνομικές και άλλες αρχές, οι οποίες ενεργούν κάθετα αντίθετα με όσα επιβάλλονται ως υποχρεώσεις τους από το νόμο και ειδικότερα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», υποστηρίζει η ΚΙΣΑ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE