ΔΙΕΘΝΗ

H Γαλλία καταγγέλλει ότι οι πυραυλικές δραστηριότητες του Ιράν δεν συνάδουν με τα ψηφίσματα του ΣΑ

H Γαλλία καταγγέλλει ότι οι πυραυλικές δραστηριότητες του Ιράν δεν συνάδουν με τα ψηφίσματα του ΣΑ

Η Γαλλία δήλωσε πως οι δραστηριότητες του Ιράν όσον αφορά τους βαλλιστικούς πυραύλους δεν συνάδουν με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διαφυλάσσει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις το 2015 στη Βιένη. Κάλεσε τη χώρα να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το ψήφισμα.

«Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει τις ισχυρές ανησυχίες μας για το θέμα των βαλλιστικών δραστηριοτήτων του Ιράν που δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις του βάσει του ψηφίσματος 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποτελούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές φον ντερ Μιλ στους δημοσιογράφους στην καθημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία έστειλαν επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία κατηγορούν την Τεχεράνη ότι έχει βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή, μια κίνηση που ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι δείχνει τη "θλιβερή ανικανότητά" τους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους με βάση τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top