H Γαλλία καταγγέλλει ότι οι πυραυλικές δραστηριότητες του Ιράν δεν συνάδουν με τα ψηφίσματα του ΣΑ

H Γαλλία καταγγέλλει ότι οι πυραυλικές δραστηριότητες του Ιράν δεν συνάδουν με τα ψηφίσματα του ΣΑ

Η Γαλλία δήλωσε πως οι δραστηριότητες του Ιράν όσον αφορά τους βαλλιστικούς πυραύλους δεν συνάδουν με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διαφυλάσσει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις το 2015 στη Βιένη. Κάλεσε τη χώρα να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το ψήφισμα.

«Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει τις ισχυρές ανησυχίες μας για το θέμα των βαλλιστικών δραστηριοτήτων του Ιράν που δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις του βάσει του ψηφίσματος 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποτελούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές φον ντερ Μιλ στους δημοσιογράφους στην καθημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία έστειλαν επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία κατηγορούν την Τεχεράνη ότι έχει βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή, μια κίνηση που ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι δείχνει τη "θλιβερή ανικανότητά" τους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους με βάση τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE