ΔΙΕΘΝΗ

H ΕΕ έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό 6 δισ. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

H ΕΕ έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό 6 δισ. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες ύψους 6 δισ. Ευρώ στην Τουρκία, σύμφωνα με τη δέσμευσή της για την εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Έρικ Μάμερ. Συγκεκριμένα η Κομισιόν ανακοίνωσε από τον συνολικό προϋπολογισμό της Διευκόλυνσης ύψους 6 δισ. Ευρώ, έχουν ήδη αναληφθεί συμβάσεις ύψους 4,3 δισ. Ευρώ και έχουν εκταμιευθεί 2,7 δισ. Ευρώ.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη 13η συνάντηση της Διευθύνουσας Επιτροπής της διευκόλυνσης της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου, με εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τουρκίας. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε την πλήρη κινητοποίηση του επιχειρησιακού προϋπολογισμού ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ και έδωσε μια κατάσταση όσον αφορά την τρέχουσα εφαρμογή.

Αναλυτικά καταγράφεται ότι οι συνολικές εκταμιεύσεις θα πρέπει να φθάσουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019, με περαιτέρω αύξηση στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ  μέχρι το τέλος του 2020. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη, στην Τουρκία λειτουργούν σήμερα 95 έργα για περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 500.000 προσφύγων που έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Περίπου 25 πρόσθετες συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν τους επόμενους μήνες. Τα έργα  θα συνεχίσουν να υλοποιούνται με την πρώτη γενιά έργων να τελειώνει το 2021 και η δεύτερη το 2025 το αργότερο, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top