H ΕΕ έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό 6 δισ. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

H ΕΕ έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό 6 δισ. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει πλήρως τον επιχειρησιακό προϋπολογισμό της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες ύψους 6 δισ. Ευρώ στην Τουρκία, σύμφωνα με τη δέσμευσή της για την εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Έρικ Μάμερ. Συγκεκριμένα η Κομισιόν ανακοίνωσε από τον συνολικό προϋπολογισμό της Διευκόλυνσης ύψους 6 δισ. Ευρώ, έχουν ήδη αναληφθεί συμβάσεις ύψους 4,3 δισ. Ευρώ και έχουν εκταμιευθεί 2,7 δισ. Ευρώ.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη 13η συνάντηση της Διευθύνουσας Επιτροπής της διευκόλυνσης της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου, με εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τουρκίας. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε την πλήρη κινητοποίηση του επιχειρησιακού προϋπολογισμού ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ και έδωσε μια κατάσταση όσον αφορά την τρέχουσα εφαρμογή.

Αναλυτικά καταγράφεται ότι οι συνολικές εκταμιεύσεις θα πρέπει να φθάσουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019, με περαιτέρω αύξηση στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ  μέχρι το τέλος του 2020. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη, στην Τουρκία λειτουργούν σήμερα 95 έργα για περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 500.000 προσφύγων που έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Περίπου 25 πρόσθετες συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν τους επόμενους μήνες. Τα έργα  θα συνεχίσουν να υλοποιούνται με την πρώτη γενιά έργων να τελειώνει το 2021 και η δεύτερη το 2025 το αργότερο, αναφέρει η Κομισιόν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE