ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

130 ειδικοί γιατροί του ΓεΣΥ υπο έλεγχο

130 ειδικοί γιατροί του ΓεΣΥ υπο έλεγχο

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και οι έλεγχοι για ενδεχόμενες καταχρήσεις γιατρών στο ΓεΣΥ, οι κρατικές εγγυήσεις στην Ελληνική, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον Συνεργατισμό, και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες της Πέμπτης(19/12).
 

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Αμοιβές γιατρών, σοκ!» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πέραν των €400.000 έλαβαν συγκεκριμένοι ειδικοί γιατροί από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο και ότι ομάδα γιατρών του ΓεΣΥ ανώνυμα μαζεύει στοιχεία για ενδεχόμενες καταχρήσεις γιατρών και τα ερευνά. Αλλού γράφει ότι συνολικά 15 ακίνητα τέθηκαν χθες στην πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ότι μόνο δύο ακίνητα βρήκαν αγοραστή. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση και πρότεινε την απαλλαγή όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης  και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και την απαλλαγή των υπόλοιπων κατηγορούμενων για το αδίκημα της ένταξης σε αυτή.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο «Οδυσσέας - κόμματα παίζουν με το ΓεΣΥ» και γράφει ότι με μπαγιάτικα νούμερα και περιπτώσεις ενδεχόμενων καταχρήσεων από γιατρούς του ΓεΣΥ, οι οποίες είτε διερευνήθηκαν είτε διερευνώνται από τον ΟΑΥ, Γενικός Ελεγκτής και συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι (Πρόεδρος Βουλής, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) προετοιμάζουν το έδαφος για την περιβόητη σύσκεψη στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι η Εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου βρέθηκε «ένοχη» σε μια από τις τρεις πειθαρχικές κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για κινητοποίηση πυροτεχνουργών για μια ροζ βαλίτσα η οποία ήταν παρατημένη μεταξύ του ιδρύματος μελετών της Ι.Μ. Κύκκου και του προπονητικού κέντρου του ΑΠΟΕΛ, η οποία τελικά ήταν άδεια.
 
«O Φιλελεύθερος» με τίτλο «130 γιατροί υπό έρευνα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι 130 ειδικοί γιατροί του ΓεΣΥ  τέθηκαν υπό διερεύνηση από τον ΟΑΥ, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι καταχράστηκαν το Σύστημα και ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έθεσε κάτω από το μικροσκόπιο της τόσο τους γιατρούς του ΓεΣΥ όσο και τους γιατρούς του δημοσίου και από την έρευνά της διαπιστώθηκε ότι κάποιοι γιατροί του ΓεΣΥ έλαβαν μέχρι και €450.000 σε πέντε μήνες. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι κτηνοτροφικά και άλλα λύματα στην περιοχή Δρομολαξιάς - Μενεού ρυπαίνουν την Αλυκή Λάρνακας, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες καθημερινών επισκεπτών της, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων. Αλλού γράφει ότι ένα συνολικό ποσό της τάξης των €260 εκ. καταβλήθηκε μέχρι σήμερα στο κράτος από την ΚΕΔΙΠΕΣ, στο πλαίσιο της κρατικής βοήθειας που είχε δοθεί στη ΣΚΤ.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Λυπητερή €66 εκ.για εγγυήσεις στην Ελληνική» και γράφει ότι στα €65,8 εκ. ανέρχεται η πρώτη λυπητερή για τις εγγυήσεις που δόθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον Συνεργατισμό, ότι αυτή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή με τις ψήφους ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, και πως οι εγγυήσεις έχουν χρονική διάρκεια 12 χρόνων. Αλλού γράφει ότι γιατροί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ απαιτούν μέχρι τον Νοέμβριο πληρωμές που ξεκινούν από €190.000 μέχρι και €454.000. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι θύματα των πύργων της Λεμεσού είναι οι ψαράδες.
 
Η αγλλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Οργή συνδικάτων μετά από δύο εργατικούς θανάτους» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρό με τους εργοδότες για θέματα ασφάλειας και ότι οι θάνατοι που οφείλονται σε εργατικά ατυχήματα διπλασιάστηκαν φέτος φθάνοντας στους 16.  Αλλού γράφει ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους οφειλέτες για το ΕΣΤΙΑ αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ΚΕΔΙΠΕΣ.  Σε άλλο θέμα η "CM" γράφει ότι υπάλληλος του Δήμου υπέστη επίθεση γιατί ζήτησε από γυναίκα να καθαρίσει τα περιττώματα του σκύλου της.
 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top