ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΣΕΜ: Συνεχίζουμε να ζητούμε την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Πρόεδρος ΠΣΕΜ: Συνεχίζουμε να ζητούμε την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, απασχόλησαν την Παρασκευή(20/12) στη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου και αντιπροσωπείας της ΠΣΕΜ.
 

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκησε πέραν της μίας ώρας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «κοινός μας στόχος είναι ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο».
 
«Γνωρίζω τις απόψεις που έχουν εκφραστεί από την ΠΣΕΜ. Είναι σεβαστές οι απόψεις, όπως βεβαίως είναι σεβαστή και η διαφωνία εκεί και όπου υπάρχει και φυσικά, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προκρίνει την κριτική σκέψη, το Υπουργείο επωφελείται και υπολογίζει και στην κριτική η οποία ασκείται», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης.
 
«Αδικούμε τον εαυτό μας, εάν δώσουμε υπερβολική σημασία στη διαδικασία διάγνωσης που υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο ότι τα τελευταία χρόνια αποφασίστηκε να διαχειριστούμε το σχολικό έτος ανά τετράμηνα. Πολύ περισσότερο θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις παιδαγωγικές μεθόδους. Το κατάλληλο κλίμα που θέλουμε να δημιουργείται μέσα στα σχολεία και που θα δίνει την ευκαιρία και στους εκπαιδευτικούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να αξιοποιηθεί το ταλέντο, οι γνώσεις τους, αλλά και στα παιδιά να νοιώσουν το σχολείο σαν ένα δεύτερο σπίτι, σαν μια πραγματική κοινότητα μάθησης», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι θα βρίσκονται σε διαρκή διάλογο και με την πλευρά των οργανωμένων μαθητών.

«Θέλουμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις τους. Ήδη σήμερα έχουν καταγραφεί κάποιες εισηγήσεις, γιατί όπως έχουμε πει , όλες οι πολιτικές του Υπουργείου, προχωρώντας στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης και στο υπόλοιπο μέρος της που μένει ακόμα να τεθεί σε εφαρμογή αλλά και όσα μέχρι τώρα έχουμε αποφασίσει, έχουν υλοποιηθεί και τυγχάνουν εφαρμογής επαναξιολογούνται και πάντοτε μπορεί να γίνονται βελτιωτικές τροποποιήσεις. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της ΠΣΕΜ που ήταν σήμερα εδώ μαζί μας. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε τις επαφές», σημείωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του είπε ότι κατέθεσαν την άποψη τους και τις θέσεις τους για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.
 
«Συνεχίζουμε να ζητούμε την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, για να καθίσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς εταίρους και νοείται το Υπουργείο Παιδείας για να βρούμε ένα σωστό τρόπο αξιολόγησης του μαθητή, όπου συμφέρον του θα έχει μόνο το μαθητή. Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης θα πρέπει να προέρχεται μέσα από την ολόπλευρη μόρφωση, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις ανησυχίες τους.
 
«Από πλευράς Υπουργείου, εμείς βλέπουμε μια σταθερότητα αλλά παράλληλα ότι θέλουν να ακούσουν. Ευελπιστούμε ότι αυτή φορά θα υπάρξει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στην άποψη των μαθητών. Θα είμαστε εννοείτε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς εταίρους», συμπλήρωσε.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top