ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πωλούνται τέσσερα νησιά και μια χερσόνησος

Τουρκία: Πωλούνται τέσσερα νησιά και μια χερσόνησος

Τέσσερα νησιά και μια χερσόνησο συνολικής αξίας 457 εκ ΤΛ (76.16 εκ ευρώ) βγήκαν προς πώληση στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε μέσω διαφήμισης στο διαδίκτυο. Στα προς πώληση νησιά και την χερσόνησο υπάρχουν ήδη έτοιμες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Την είδηση έβγαλε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, το οποίο αναφέρει ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά βρίσκονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο και το τέταρτο νησί είναι ένα μικρό στην λίμνη Ουλουαμπάτ στη Μπούρσα (Προύσα). Για τα νησιά, προστίθεται, υπάρχουν προτάσεις από την Ρωσία, το Ιράν, την Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Ντουμπάι και τουρκόφωνες δημοκρατίας ενώ επενδυτές υπήρξαν και από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την είδηση οι προτάσεις για τα νησιά δεν έφτασαν το ποσό που ζητούνταν και δεν πραγματοποιήθηκαν ενώ για την χερσόνησο που βρίσκεται στην περιοχή της Μούγλα στη νότια Τουρκία, και εκεί σχεδιάζεται ένα κέντρο φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Το μικρότερο νησί, εκείνο στη λίμνη Ουλουαμπάτ, ανήκει και τώρα σε ιδιώτη, τον Νεντίμ Μπουλούτ με την οικογένεια να κατέχει το νησάκι εδώ και 82 χρόνια. Ωστόσο η τιμή πώλησης που ορίσθηκε στα 17 εκ ΤΛ (5,6 εκ ευρώ) δεν δόθηκε από κανέναν.

Το μεγαλύτερο νησί, το «Καρατζιά» βρίσκεται στη Μαρμαρίδα, έχει έκταση 381 χιλιάδες τμ και ορίσθηκε στα 145 εκ ΤΛ (24,16 εκ ευρώ). Στο νησί αυτό υπάρχουν 4 μικρά χωριά και τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα άλλα δύο νησιά είναι το Τσιτσέκ (Λουλούδι) στην επαρχία Αϊβαλίκ του νομού Μπαλίκεσιρ και κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασό).

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top