ΔΙΕΘΝΗ

13.000 μετανάστες στα Βαλκάνια δίχως προοπτική παραμονής, αναφέρει έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης

13.000 μετανάστες στα Βαλκάνια δίχως προοπτική παραμονής, αναφέρει έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης

Η εφημερίδα Bild με τίτλο «Μυστική έκθεση για τα Βαλκάνια – 13.000 πρόσφυγες‘χωρίς προοπτική παραμονής’» αναφέρει πως η μεταναστευτική πίεση προς την Ελλάδα έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη προσέλευση προσφύγων στα Βαλκάνια.

 

Εξαιτίας του χειμώνα η κατάσταση επιτείνεται ακόμα περισσότερο.

Αυτό προκύπτει -σημειώνεται- από μία καταχωρημένη ως εμπιστευτική έκθεση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα επισημαίνεται πως το επίπεδο μη επιτρεπτών εισόδων στην χώρα (69.500 έως τις 15 Δεκεμβρίου) βρίσκεται πάνω από τις τιμές του 2018 (48.500). Όμως «δεν εντοπίζονται επιπτώσεις σε σχέση με μία πιθανή αύξηση του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα». Αυτό σημαίνει πως οι μετανάστες θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Αναφορικά με τα Βαλκάνια ο αριθμός μη επιτρεπτών εισόδων εμφανίζεται σε όλες τις βαλκανικές χώρες και πάλι υψηλότερος σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα το 2017 και
το 2018.

Στην έκθεση αναφέρεται: «Ως συνέπεια των αυξημένων περιστατικών αφίξεων στην Ελλάδα μπορεί να διαπιστωθεί αύξηση των μεταναστών και προσφύγων σε όλα τα βαλκανικά κράτη. Περίπου 13.000 παραμένουν αυτήν την στιγμή εκεί χωρίς προοπτική και πρόθεση παραμονής, ενώ οι εισροές και οι εκροές συνεχίζονται».

Συνέπεια: Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έστειλε στις αρχές Δεκεμβρίου 18 υπαλλήλους της γερμανικής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας THW στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Για το σχέδιο αυτό το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών διέθεσε 663.000 Ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στην Bild πως «H γερμανική υπηρεσία τεχνικής βοήθειας παρέχει επί τόπου βοήθεια, που είναι επειγόντως αναγκαία. Δεν αφήνουμε τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ να αντιμετωπίσουν μόνες τους το μεταναστευτικό».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top