Τμήμα Φορολογίας: Όχι πέραν του 1/5 η έκπτωση για ασφάλιστρα και συνεισφορές

Τμήμα Φορολογίας: Όχι πέραν του 1/5 η έκπτωση για ασφάλιστρα και συνεισφορές

Δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα πέμπτο (1/5) του καθαρού εισοδήματος, αντί του ενός έκτου (1/6) που ίσχυε προηγουμένως, η έκπτωση για ασφάλιστρα και συνεισφορές, με βάση τον τροποποιητικό Νόμο Ν173(Ι)/2019 ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από 19/12/2019, αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας σε ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στη βάση των πιο πάνω, στη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου για το έτος 2019, το μέγιστο της έκπτωσης που μπορεί να παραχωρηθεί για ασφάλιστρα και συνεισφορές, όπως αυτά καθορίζονται στο Άρθρο 14 του περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμου Ν118(I)/2002, ανέρχεται στο ένα πέμπτο (1/5) επί του καθαρού εισοδήματος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "το καθαρό εισόδημα είναι το μεικτό εισόδημα μείον απαλλαγές/εκπιπτώμενες δαπάνες πριν την αφαίρεση των εκπτώσεων για ασφάλιστρα και συνεισφορές".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE