ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αύξηση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος -Αριστοδήμου: 'Η μισή τιμή στο εξωτερικό'

ΚΥΠΡΟΣ: Αύξηση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος -Αριστοδήμου: 'Η μισή τιμή στο εξωτερικό'

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές του φρέσκου γάλακτος στην Κύπρο από την Ιανουαρίου.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Συγκεκριμένη εταιρεία από την πρώτη ημέρα του 2020 προχώρησε σε αύξηση των τιμών του γάλακρος που κυμαίνονται από 3 μέχρι 5 %.

Η τιμή του λίτρου, όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, ανήλθε από 1.45 στα 1.50 ευρώ.

Το ThemaOnline επικοινώνησε μαζί με τον πρόεδρο της  Ένωσης, κ. Λούκα Αριστοδήμου, ο οποίος μας ανέφερε πως αυτή είναι μια αδικαιολόγητη ενέργεια που πρέπει να διερευνήσει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστοδήμου αυτό το συμβάν είναι εις βάρος του Κύπριου πολίτη, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι μετά από αυτή την ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρίας θα ακολουθήσουν και υπόλοιπες.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline, «δεν γίνεται να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές του γάλακτος αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων χωρίς να έχουν έλεγχο και το Υπουργείο πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Επίσης ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η τιμή του γάλακτος είναι σχεδόν στην μισή τιμή από την Κύπρο, όπως και γενικά στα γαλακτομικά προϊόντα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε χώρες όπως η Γερμανία 1 λίτρο του φρέσκου γάλακτος είναι γύρω στα 0.70 σεντς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top