ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΠΟΠ. ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ: Γρίφος η υπόθεση Ζαΐτσεβα –Καταγγέλλει κλοπή 36.000 ευρώ –Σίγουρη η Αστυνομία για το όχημά της

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΠΟΠ. ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ: Γρίφος η υπόθεση Ζαΐτσεβα –Καταγγέλλει κλοπή 36.000 ευρώ –Σίγουρη η Αστυνομία για το όχημά της

Με γρίφο μοιάζει για την ώρα η υπόθεση απόπειρας διάρρηξης πολυτελούς διαμερίσματος στη Λεμεσό, στην οποία ενεπλάκη και το όνομα της Σβετλάνα Ζαΐτσεβα.

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για την κοπέλα που ήταν παραπονούμενη στο γνωστό περιστατικό του περασμένου Οκτωβρίου (2019) σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα.

Ως γνωστόν, σε βάρος της κ. Ζαΐτσεβα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις 31 Δεκεμβρίου σε σχέση με υπόθεση απόπειρας διάρρηξης που σημειώθηκε στη Λεμεσό στις 27 του ίδιου μήνα. Πρόσωπο από τη Γεωργία –ηλικίας 52 ετών- που φέρεται να ενεχόταν στο υπό διερεύνηση αδίκημα, οδηγούσε όχημα τύπου van, το οποίο σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας ανήκει στην κα Ζαΐτσεβα.

Η ίδια, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Όταν πληροφορήθηκε πως σε βάρος της εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ότι καταζητείται, παραδόθηκε οικειοθελώς και έδωσε κατάθεση, αρνούμενη οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Έδωσε κάποιες εξηγήσεις στο ΤΑΕ Λεμεσού για τον λόγο που αγόρασε van (χρώματος άσπρου) και οι οποίες εξετάζονται.

Εδώ να σημειωθεί πως περί τις αρχές του νέου έτους, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής της.

Πάντως, αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας που μίλησαν στο ThemaOnline παρουσιάζονται βέβαια πως από μαρτυρικό υλικό προκύπτει πως ο 52χρονος φερόμενος συνεργός στην απόπειρα διάρρηξης του πολυτελούς διαμερίσματος χρησιμοποιούσε το όχημα της Ζαΐτσεβα, τύπου van.

Τον γρίφο ίσως λύσουν οι επιστημονικές εξετάσεις, καθώς έχουν ληφθεί δείγματα γενετικού υλικού από το όχημα της Ζαΐτσεβα. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν από τις εξετάσεις αποδειχθεί ότι όντως ο 52χρονος οδηγούσε το van ιδιοκτησίας της Ζαΐτσεβα, πλέον η Αστυνομία θα είναι σε θέση να παρουσιάσει υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως η Ζαΐτσεβα μια ημέρα μετά από εκτέλεση εντάλματος έρευνας στο διαμέρισμά της από την Αστυνομία (στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης απόπειρας διάρρηξης) κατήγγειλε ότι κλάπηκαν από την τσάντα της 36.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η έρευνα στην τσάντα της και στα προσωπικά της αντικείμενα έγινε παρουσία μελών της δύναμης και της ίδιας, χωρίς να έχει εντοπιστεί τέτοιο ποσό.

Η όλη υπόθεση προκαλεί συζητήσεις (ενδεικτικό δημοσίευμα του "Πολίτη" -13/01/2020), αφού έχουν εκφραστεί ερωτηματικά για το γεγονός ότι η Ζαΐτσεβα τέθηκε υπό το μικροσκόπιο των Αρχών δυο μήνες μετά το επεισόδιο πρωτοφανούς ρατσιστικής επίθεσης με θύμα την ίδια. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εξυβρίστηκε χυδαία από δυο Ελληνοκύπριες, οι οποίες την μείωναν για την καταγωγή της. Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας προβάλλεται η θέση ότι δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε συσχετισμός. «Άλλωστε, αυτεπάγγελτα η Αστυνομία είχε διερευνήσει το σε βάρος της επεισόδιο, χωρίς να χρειαστεί να το καταγγείλει η ίδια» μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top