ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου -Τι συμφώνησαν οι ηγέτες για την Λιβύη

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου -Τι συμφώνησαν οι ηγέτες για την Λιβύη

Με συμφωνία όλων των μερών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου τερματίστηκε οι εργασίες της.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην άμεση κατάπαυση του πυρός και τη δημιουργία επιτροπής 5+5 που θα ονομάσουν και τα δύο αντιμαχόμενα μέρη, η οποία επιτροπή θα επιβλέπει την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός,αλλά θα συμφωνήσει και  στα περαιτέρω βήματα.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διάσκεψης, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πως όλα τα μέρη συμφώνησαν για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων και τον αυστηρό έλεγχο. Πρόσθεσε πως όλοι συμφώνησαν πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη διαμάχη αυτή. Καθώς και ότι ξένες δυνάμεις δεν θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Η Καγκελάριος πρόσθεσε πως συνομίλησε ξεχωριστά και με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ υπάρχει δίκαιη συμφωνία ώστε να μοιρασθούν δίκαια τα κέρδη από τα πετρέλαια της Λιβύης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στην Ελλάδα, σημείωσε ότι οι χώρες πού δεν προσκλήθηκαν στη διάσκεψη θα μπορούν να λάβουν μέρος στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top