ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Θάνατος 10χρονου μαθητή – Δυο χρόνια μετά η δίκη των γιατρών… -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Θάνατος 10χρονου μαθητή – Δυο χρόνια μετά η δίκη των γιατρών… -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχεδόν δυο χρόνια μετά θα αρχίσει η ακρόαση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή από το Αλεθρικό.

Το άτυχο παιδάκι έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2018, ωστόσο η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 29 Απριλίου του 2020.

Η δίκη των δύο γιατρών, οι οποίοι σε προηγούμενη δικάσιμο είχαν αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ήταν ορισμένη την Πέμπτη (23/1) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ωστόσο, μετατέθηκε για τον Απρίλιο. Κι αυτό προκειμένου οι δύο πλευρές (κατηγορούσα αρχή και δικηγόροι υπεράσπισης) να προσπαθήσουν να ετοιμάσουν κείμενο παραδεκτών γεγονότων, ώστε να εξοικονομηθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος και να αποφευχθεί η αχρείαστη εξέταση μαρτύρων.

Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται πέραν των 40 μαρτύρων κατηγορίας και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται ότι θα είναι πολύμηνη.

Οι πλείστοι βασικοί μάρτυρες είναι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ακτινολόγοι, νευροχειρούργοι, χειρούργοι κ.α.). Εξ ού και η μαρτυρία τους θα είναι τεχνική, δηλαδή θα είναι μαρτυρία εμπειρογνωμόνων γύρω από ιατρικά θέματα.

Περαιτέρω, οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Πολυχρόνης και Ηλίας Στεφάνου ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν την έκθεση του ιατροδικαστή Σ. Σοφοκλέους για τα αίτια θανάτου του 10χρονου.

Οι δύο γιατροί που εργάζονταν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ηλικίας 38 και 66 χρόνων, κατηγορούνται για την πρόκληση θανάτου του 10χρονου μαθητή.

Ο πρώτος ήταν γενικός γιατρός στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας και ο δεύτερος γενικός παθολόγος- διευθυντής του ΤΑΕΠ κατά τον επίδικο χρόνο, κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, στις 11 Μαΐου 2018, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια και χωρίς πρόθεση, επέφεραν τον θάνατο στον 10χρονο Σταύρο, δηλαδή κατά την εξέτασή του δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου που έφερε, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο κι ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο.

Κατηγορούνται, ακόμα, για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, ότι με αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 10χρονου. Ο άτυχος Σταύρος είχε κτυπήσει την ίδια μέρα στο κεφάλι μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο, στο μάθημα της γυμναστικής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top