Ναι στην ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές, σε δημοψήφισμα ΠΣΕΜ

Ναι στην ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα αποφάσισαν οι μαθητές, σε δημοψήφισμα ΠΣΕΜ

Το 78,96% των μαθητών ψήφισε ναι, στο δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ, για ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα ως μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

 
Το ερώτημα που τέθηκε στο σημερινό δημοψήφισμα ήταν: «Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;».
 
Σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.
 
«Οι μαθητές με ωριμότητα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μαθητές έχουν άποψη και οφείλουν οι αρμόδιοι να τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Παρά τις προσπάθειες διευθύνσεων και οργανωμένων συνόλων να σαμποτάρουν το δημοψήφισμα μας, η εκλογική διαδικασία έγινε κανονικά στα 52 από τα 55 σχολεία. Στα τρία σχολεία λόγω των πιο πάνω ενεργειών διευθύνσεων και άλλων φορέων δεν έγινε δυνατή η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, κάτι που δεν αναιρεί όμως το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ξεκάθαρο και καθολικό», προσθέτει.
 
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, στο δημοψήφισμα ψήφισαν συνολικά 17.775 μαθητές και συγκεκριμένα, ναι ψήφισαν 14.036 μαθητές, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 78,96%, όχι ψήφισαν 2.967, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16,69%, ενώ λευκό-άκυρο ψήφισαν 772, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,34%.
 
«Ως Γραμματεία της ΠΣΕΜ οφείλουμε να υλοποιήσουμε την ισχυρή εντολή που λάβαμε από την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης των μαθητών. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης του δημοψηφίσματος», καταλήγει .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE