ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παλικαρίσια ΑΝΑΤΡΟΠΗ με ήρωα τον Βαρέλα – ΧΑΣΤΟΥΚΙ για ΑΕΚ!

Παλικαρίσια ΑΝΑΤΡΟΠΗ με ήρωα τον Βαρέλα – ΧΑΣΤΟΥΚΙ για ΑΕΚ!

H ΕΝΠ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 στο «Τάσος Μάρκου» για την αναμέτρηση που έκλεισε την 18η αγωνιστική.

Ναράνχο (18′), και Βαρέλα που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής (38′, 90′) τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Καλύτερη η ομάδα της Λάρνακας στο α’ μέρος,ανώτεροι οι βυσσινί στην επανάληψη. Δοκάρι με Αμπαρτζουμιάν στο 82′ οι γηπεδούχοι.

Η ομάδα του Παραλιμνίου πήγε στους 15 βαθμούς και ανέβηκε στην 10η θέση, πάνω από τον Εθνικό, φεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η ομάδα της Λάρνακας, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πατήσει γερά στην εξάδα και να ξεφύγει από τη Νέα Σαλαμίνα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα μπήκε η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους που ήταν… ορεξάτη, είχε την κατοχή και έλεγχε το παιχνίδι. Στο 9′ οι Λαρνακείς προειδοποίησαν με το γύρισμα του Τέτε και το πλασέ του Ναράνχο να κοντράρει κάπου και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 18′ ο Ισπανός, στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, άνοιξε το σκορ. Ο Ναράνχο, δέχτηκε μια καταπληκτική πάσα από τον Χέφελ, βγήκε απέναντι από τον Κλέιμαν και πλάσαρε ιδανικά γράψει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι, κάπου εκεί έριξαν ταχύτητα, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους μέχρι το 38′. Στο συγκεκριμένο λεπτό, η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφκσι, στην πρώτη της φάση, ισοφάρισε. Έγινε από τα αριστερά η σέντρα και ο Βαρέλα με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Στο 42′ η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 ωστόσο ο Κλέιμαν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Ναράνχο, όπως έγινε και στο 45+1′ με τον Ισπανό να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα των βυσσινί, αλλά και πάλι ο Ισραηλινός κήπερ του είπε «όχι».

Έτσι, το 1-1 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΕΝΠ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση.

Από την άλλη, η ομάδα της Λάρνακας, δεν ήταν τόσο καλή όσο στο α’ μέρος και δεν έκανε κάτι ουσιαστικό.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 78′ με την κεφαλιά του Ουντόζι να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο.

Στο 82′ η ομάδα του Παραλιμνίου άγγιξε το 2-1. ο Ριέρο έδωσε στον Αμπαρτζουμιάν ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους έκανε… αισθητή την παρουσία της στην επανάληψη, στο 88′ με το σουτ του Κίβενι να περνά λίγο έξω.

Ο Βαρέλα όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, και στο 90′ με κεφαλιά, έπειτα από γύρισμα του Σαντίκ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έφερε τούμπα το παιχνίδι και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την ΕΝΠ δίνοντας της τη νίκη, που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΕΝΠ (Γιανέφσκι): Κλέιμαν, Aμπαρτζουμιάν, Βαλλιάνος, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόζα, Βαρέλα (90+4′ Moυλαζίμης), Σπόλιαριτς, Ριέρα, Θεοδώρου (90+3′ Αγκίρι), Ουντότζι, Ρουσιάς (70′ Σαντίκ)

Στον πάγκο: Πέτρου, Ανδρέου, Κοσμάς, Μαϊσουράτζε, Κυριάκου, Κολοκούδιας

ΑΕΚ (Χαραλάμπους): Τόνιο, Τάντι (71′ Γκολομπάρτ), Γκονζάλεζ, Πλάνας, Φερνάντεζ, Ιωάννου (82′ Κίβενι), Σάστρε, Τρουγιόλς, Χέφελ (61′ Ακοράν), Τέτε, Ναράνχο

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σπόλιαριτς, Φιόλιτς, Αναστασίου, Ράσπας, Κωνσταντίνου

Κίτρινες: Ριέρα (6η), Βαλλιάνος / Τάντι (3η), Χέφελ
Κόκκινες:

Διαιτητής : Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής : Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής : Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής : Αναστάση Αναστάσης
Παρατηρητής Διαιτησίας : Αργυρού Μιχάλης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top