«Μπλόκα» της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο: Στο στόχαστρο αλκοόλ και ναρκωτικά

«Μπλόκα» της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο: Στο στόχαστρο αλκοόλ και ναρκωτικά

Η Αστυνομία συμμετέχει και φέτος στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ελέγχων «Alcohol & Drugs» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τροχαίας (ROADPOL), η οποία πραγματοποιείται με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, που θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι και τις 21 Ιουνίου, θα διενεργούνται παγκύπρια εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών επηρεάζει σημαντικά την κρίση, την αντίληψη, τη συγκέντρωση και τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης οδικής σύγκρουσης.

Κατά την περίοδο 2021–2025, ποσοστό 24% των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων στην Κύπρο συνδέθηκε με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών. Πίσω από κάθε αριθμό κρύβονται ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και οικογένειες που επηρεάστηκαν για πάντα.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η ασφαλής επιστροφή αρχίζει πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδρομή. Όσοι πρόκειται να καταναλώσουν ουσίες που επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης, καλούνται να προγραμματίσουν εκ των προτέρων έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης.

Η διαδρομή θα τελειώσει. Οι συνέπειες μιας λανθασμένης απόφασης, όμως, μπορεί να παραμείνουν για πάντα.

Η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE