Με αντεπίθεση απειλεί ο Ερντογάν τον Πούτιν αν δεχτούν κι άλλη επίθεση στη Συρία

Με αντεπίθεση απειλεί ο Ερντογάν τον Πούτιν αν δεχτούν κι άλλη επίθεση στη Συρία

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία, ανακοίνωσε απόψε η τουρκική προεδρία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε απόψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα απαντήσει «με τον πιο σθεναρό τρόπο» αν υπάρξει και νέα επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα» αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης σήμερα, αφού οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Ρωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE