ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης στα τείχη της Λευκωσίας,

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης στα τείχη της Λευκωσίας,

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης στα σημεία των ενετικών τειχών της Λευκωσίας που κατέρρευσαν πέρυσι, ενώ η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά αναζητεί πρόσβαση στο αρχαίο λατομείο από το οποίο προήλθαν οι πέτρες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Χατζηδημητρίου, η Τεχνική Επιτροπή και το Συμβουλευτικό Σώμα επισκέφτηκαν την Τετάρτη το σημείο όπου γίνονται οι εργασίες και ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς για την πρόοδο των έργων.
 
Παράλληλα, είπε ότι η Τεχνική Επιτροπή προχωρά και με την αφαίρεση της βλάστησης, η οποία προκαλεί διάφορα προβλήματα στην σταθερότητα των τειχών.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου, η Επιτροπή θα αναζητήσει τρόπους για μια πιο συστηματική αντιμετώπιση του θέματος, ενώ έχουν γίνει ήδη επαφές με εμπειρογνώμονες, με στόχο να γίνει ένας ευρύτερος σχεδιασμός.
 
Εξάλλου, η Τεχνική Επιτροπή αναζητά υλικό για την αποκατάσταση των τειχών και έχει ήδη επισημάνει το λατομείο από το οποίο προήλθαν οι πέτρες για την κατασκευή των ενετικών τειχών, το οποίο βρίσκεται έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για λατομείο που δεν χρησιμοποιείται σήμερα και το οποίο βρίσκεται εντός στρατιωτικής περιοχής.
 
Πάντως, ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι η ίδια πέτρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και σε άλλα έργα αποκατάστασης, ιδιαίτερα στην παλιά πόλη της Αμμόχωστου που περιβάλλεται από τείχη και έχει πάρα πολλά μνημεία κατασκευασμένα από πέτρα.
 
«Η Τεχνική Επιτροπή βρίσκεται σε συνεννοήσεις, ώστε να διασφαλιστεί το κατάλληλο υλικό από το λατομείο που έχει επισημανθεί για την συντήρηση των μνημείων», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου.
 
Μεταξύ άλλων, η Τεχνική Επιτροπή προγραμματίζει να προχωρήσει άμεσα σε καθαρισμό και εργασίες ευπρεπισμού του περιβάλλοντα χώρου του Ζουχουρί τεκκέ στη Λάρνακα, αλλά και στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στην κατεχόμενη Μύρτου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top