ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η αντίδραση στο άκουσμα της 20ετους ποινής φυλάκισης – «Μα 20 χρόνια…»

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η αντίδραση στο άκουσμα της 20ετους ποινής φυλάκισης – «Μα 20 χρόνια…»

Από ένταση -η οποία δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις- σημαδεύτηκε η ανακοίνωση της ποινής που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον 22χρονο Μιχάλη Χριστοφόρου που δολοφόνησε τον 76χρονο Γιώργο Μαυρομμάτη, γνωστό ως «Κόκο».

Μετά την ανακοίνωση του ύψους της ποινής από τον πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Νικόλα Σάντη και την αποχώρηση των μελών του δικαστικού αυτού σώματος, ο Χριστοφόρου εξέφρασε έκπληξη. «Μα 20 χρόνια…» είπε μεταξύ άλλων ο καταδικασθέντας.

Εξάλλου, λίγο μετά την συγγενείς του άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, ενώ κάποιοι εκτόξευσαν και απειλές.

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα.

Πάντως, ο κ. Σάντης ανέφερε ότι αν δεν λαμβάνονταν υπόψιν οι ελαφρυντικοί παράγοντες, η ποινή του Χριστοφόρου θα ήταν μεγαλύτερη.

Παρουσιάζουμε ενδεικτικό απόσπασμα της απόφασης: «Ο κατηγορούμενος φόνευσε έναν ηλικιωμένο και ευάλωτο άτομο που κοιμόταν αμέριμνο στην οικία του. Επέδειξε θράσος και ασέβεια για την ανθρώπινη ζωή. Άρπαξε τον κατηγορούμενο από το κεφάλι, τον πέταξε στο πάτωμα και ξεκίνησε να τον κτυπά και να τον πατά μανιωδώς στο στήθος και στα πλευρά. Το θύμα ήταν ανήμπορο ν’ αμυνθεί και απεβίωσε. Ο τρόπος με τον οποίο σκότωσε τον Κόκο Μαυρομμάτη δεν ήταν μόνο απαράδεκτος και αδικαιολόγητος, αλλά μανιασμένος, βάναυσος, κτηνώδης, αποτρόπαιος και απάνθρωπος. Δεν τον έφτανε που ηθελημένα αφαίρεσε τη ζωή από το θύμα, αποφασισμένος να φύγει με οικονομικό όφελος του έκλεψε και το ευτελές ποσό των 50 ευρώ που βρήκε στην κατοχή του. Μετέπειτα, αποφάσισε να κάψει το θύμα για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Φεύγοντας από την οικία του 76χρονου, είδε στην πορεία του μια 96χρονη γυναίκα να κινείται στο δρόμο, την οποία επίσης λήστεψε, ρίχνοντάς την στο έδαφος και αρπάζοντας την τσάντα της που περιείχε 30 ευρώ».

Ο Χριστοφόρου κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες ανθρωποκτονίας, διάρρηξης οικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εμπρησμού και ληστείας. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου 2019, στο φτωχικό του θύματος, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας.

Σε σχέση με το ζήτημα του μειωμένου δείκτη νοημοσύνης του κατηγορουμένου, το οποίο έθιξε η υπεράσπιση, το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την κατάθεση της ψυχιάτρου Α. Βαλανίδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έχει τη δυνατότητα ν’ αποφασίζει και να επιλέγει αν θα προβεί ή όχι στην όποια παραβατική συμπεριφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top