ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πώς δικαιολόγησε η δικαστής την προσωποκράτηση - «Έχετε προκατάληψη» είχε αναφέρει δικηγόρος στον ανακριτή

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πώς δικαιολόγησε η δικαστής την προσωποκράτηση - «Έχετε προκατάληψη» είχε αναφέρει δικηγόρος στον ανακριτή

Εγκρίθηκε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση των Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου, που συνελήφθησαν την Τρίτη (11/02) ως ύποπτοι για τη χειραγώγηση του αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα.

Του Ανδρέα Χρίστου

Η δικαστής Δώνα Κωνσταντίνου, ανακοινώνοντας την απόφασή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει αίτηση για κράτησή σας σε σχέση με τέσσερα αδικήματα.

Δικαιολογούνται οι καταγγελίες για συνεννόησή σας. Στη φάση αυτή το δικαστήριο δεν αξιολογεί τη βαρύτητα του μαρτυρικού υλικού. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι αν τα γεγονότα αφορούν την υπόθεση. Υπάρχει και ανακριτικό έργο σε εξέλιξη. Πληρούνται οι προϋποθέσεις για προσωποκράτηση σας. Επομένως διατάσσεται προσωποκράτηση σας για περίοδο, 8 ημερών».

Πάντως, προηγουμένως η δικηγόρος του Ανδρέα Κωνσταντίνου αμφισβήτησε εντόνως τις ενέργειες της Αστυνομίας σε σχέση με τον πελάτη της.

Η συνήγορος υπεράσπισης διατύπωσε τη θέση πως εξ αρχής η Αστυνομία κακώς προέβη σε αίτημα για σύλληψη του πελάτη της, στηριζόμενη σε μαρτυρία που δεν είναι ισχυρή. Εδώ να σημειωθεί ότι η Αστυνομία έχει ενώπιόν της κατάθεση που φέρει τον Μασιά να είπε ότι θα μιλήσει με τον Κωνσταντίνου για να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα.

Η δικηγόρος, όταν ο ανακριτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σύλληψη Κωνσταντίνου έγινε στη βάση εξ ακοής μαρτυρίας, είπε μεταξύ άλλων: «Έχετε προκατάληψη και προσπαθείτε να βρείτε εξιλαστήρια θύματα».

«Επειδή κάποια Άτομα που απλά είπαν πως αν δεν συμφωνήσει ο πρώτος ύποπτος με τον παίκτη, θα πάει σον διαιτητή και τα όσα έγιναν στο ματς, σημαίνει ότι συνδέεται ο ύποπτος;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που υπεβλήθησαν από τη δικηγόρο Σωτηρούλα Σωκράτους.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως υπάρχουν αρμόδια σώματα στο ποδόσφαιρο για να κρίνουν τη διαιτησία, τονίζοντας πως «βιαστήκατε να εκδώσετε ένταλμα σύλληψης».

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε ήταν να δείτε το ματς βιντεοσκοπημένο και να πάρετε κατάθεση από τον Γιώργο Κολοκούδια, ο οποίος έσπασε τη μύτη του. Ο ρεφ έδωσε κόκκινη κάρτα, ενώ ο παίκτης πήγε στο νοσοκομείο. Έχετε πάρει κατάθεση από αυτόν τον παίκτη;», είπε σε άλλο σημείο η δικηγόρος του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, για να κάνει λόγο και για αλλότρια κίνητρα.

Να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνου δεν έδωσε κατάθεση το βράδυ της Τρίτης (11/02) λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ακόλουθη στιχομυθία μεταξύ της κας Σ. Σωκράτους και του ανακριτή της υπόθεσης:

Δικηγόρος: Γιατί ασχολείστε μόνο τρία άτομα (εξεταστές ΤΑΕ Λευκωσίας) με την υπόθεση αφού είναι τόσο σοβαρή;
Ανακριτής: Δεν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον άτομα.
Δικηγόρος: Πόσες καταθέσεις την ημέρα μπορείτε να πάρετε;
Ανακριτής: Περίπου 1-20 καταθέσεις.

Η κα Σωηρούλα Σωκράτους είπε ακόμη ότι «δεν συντρέχουν παράγοντες σύνδεσης με τον δεύτερο ύποπτο (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Δεν έχει δοθεί ενώπιον δικαστηρίου το νόμιμο έγγραφα για διάταγμα προσωποκράτησης. Δεν έχει διαφανεί μέσα από αυτά που είπε ο μάρτυρας καμιά μαρτυρία που να συνδέει τον δεύτερο ύποπτο με τα αδικήματα».

Όπως ανέφερε μέλος της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αρχηγείου που χειρίζεται την υπόθεση, ποδοσφαιριστής του Οθέλλου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μασιά στις 3 Φεβρουαρίου και διευθέτησαν συνάντηση.

Ο Μασιάς, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία και τον ισχυρισμό που εξετάζει η Αστυνομία, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρώην διαιτητή και νυν πρόεδρο της Αγίας Νάπας να του προσφέρει το ποσό των 10.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση ο Οθέλλος στο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι για το πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, ο παίκτης αρνήθηκε λέγοντας στον Δημήτρη Μασιά «ας κερδίσει ο καλύτερος».
Τότε, ο Μασιάς φέρεται να του απάντησε ότι από τη στιγμή που αρνείται, θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τον διαιτητή γα να καθορίσει το αποτέλεσμα υπέρ της Αγίας Νάπας.

Τις επόμενες ημέρες ο Μασιάς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, επικοινώνησε και με άλλους παίκτες του Οθέλλου για να τους επηρεάσει. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, έχει ως ατζέντη τον Μασιά.

Ο ανακριτής του ΤΑΕ Αρχηγείου εξεταζόμενος από δικηγόρο του ενός εκ των δυο υπόπτων ανέφερε ότι η μαρτυρία προέρχεται από τον πρόεδρο του Οθέλλου και λήφθηκε στις 9 Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε, μετά από ερώτηση, ότι αυτή η μαρτυρία ενισχύεται από καταθέσεις άλλων προσώπων.

Όπως είχαν καταγγείλει οι άνθρωποι του συλλόγου της Αθηαίνου, μετά την αποχώρηση του αρχιδιαιτητή της ΚΟΠ από την αναμέτρηση (72΄) λήφθηκαν αποφάσεις από τη διαιτησία που καταδίκασαν σε ήττα την ομάδα τους. Αρκεί να σημειώσουμε ότι από το 80΄ και μετά αποβλήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων (ανάμεσα τους οι δυο τερματοφύλακες), ενώ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων υποδείχθηκε πέναλτι με το οποίο κρίθηκε και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης (0-1).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top