ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Γ. ΕΔΕΚ: Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα για κατάθεση στοιχείων

Γ.Γ. ΕΔΕΚ: Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα για κατάθεση στοιχείων

Η ΕΔΕΚ επίσημα δεν έχει ενημερωθεί για να προβεί να καταθέσει ή όχι στοιχεία για τα οποία αναφέρονται, δήλωσε ο Γ.Γ της ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολωμονίδης.


Στη συνέχεια, δήλωσε ότι, δεν μπορεί να ξέρει επίσημα ποια θα είναι η πρόθεση του προέδρου του κόμματος για να προβεί σε κατάθεση των όποιων στοιχείων θα έχει στην κατοχή του.

Πρόσθεσε δε, ότι τα στοιχεία έχουν κοινοποιηθεί στα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και όχι στον ίδιο οπόταν δεν γνωρίζει περαιτέρω. Είναι όμως, όπως δηλώνει, τεκμήρια, μαρτυρικό υλικό το οποίο έχει ληφθεί υπόψη από τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση.


Επιπρόσθετα, σε ερώτηση για την ποινική φύση του ζητήματος, πέρα από τα εσωκομματικά, ο Γ.Γ. της ΕΔΕΚ, είπε ότι ως ΕΔΕΚ είμαστε υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς, οπόταν η προσωπική του άποψη είναι ότι όποια στοιχεία υπάρχουν που καταδεικνύουν το αναφερόμενο ζήτημα, θεωρεί ότι θα κατατεθούν.

Τέλος, ξεκαθάρισε ο κ. Σολωμονίδης ότι αυτά τα οπόια λέει δεν έχουν να κάνουν με την διαδικασία που ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει. Ούτε μπορούν να παρέμβουν στο έργο του, ούτε και να κρίνουν το πως έχει εξελιχτεί η διαδικασία. Εν τούτοις, αυτό που μπορεί να πει είναι ότι σήμερα που θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο θα γίνει ενημέρωση από τον πρόεδρο του κόμματος για το τι έχει καταθέσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και θα συζητηθεί η περαιτέρω πορεία. 

Τέλος, ο Γ.Γ. της ΕΔΕΚ δεν μπορεί να ξέρει εάν θα δοθούν τα στοιχεία στην δημοσιότητα, όμως, θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, είναι τεκμήρια και συνδέονται με συγκεκριμένη καταγγελία. 

Η συγκεκριμένη καταγγελία αυτή αφορά την συστέγαση Ιδιωτικής Επιχείρησης με το γραφείο του Ευρωβουλευτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top