Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τουρκοκυπρίων για την συζήτηση για το Βαρώσι - Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και «Αστυνομίας»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τουρκοκυπρίων για την συζήτηση για το Βαρώσι - Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και «Αστυνομίας»

Στις 10.30 πραγματοποιήθηκε στο «τμήμα φόρου και εσόδων» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ οργανώσεων και κινημάτων για την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, ενώ σημειώθηκε σύντομη αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και «αστυνομικών» του ψευδοκράτους, όταν οι πρώτοι θέλησαν να εισέλθουν στην περίκλειστη πόλη για να παρακολουθήσουν και αυτοί τη συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Λεωφόρου Ευαγόρου, που οδηγεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.  Είχε ως τίτλο «Όχι στην προβοκάτσια στο Βαρώσι» και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της τ/κ Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, της Αριστερής Κίνησης, των κομμάτων Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος, της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, των εργαζομένων στον Τύπο Basın-Sen και της συντεχνίας εργαζομένων, DEV-İŞ.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, KTÖS, Μπουράκ Μαβίς δήλωσε ότι η Αμμόχωστος δεν είναι μια πόλη που μιλάει μόνο τουρκικά, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και σημείωσε την παρουσία και ε/κ Αμμοχωστιανών. «Αμμοχωστιανοί δεν είναι μόνοι αυτοί που μιλούν τούρκικα», είπε.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπως αναφέρεται σε τ/κ ιστοσελίδες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το «τμήμα φόρου και εσόδων» και πορεύθηκαν προς την περίκλειστη

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηνωμένα Έθνη: Κοινή συνάντηση ΠτΔ-Έρχιουρμαν-Ολγκίν στις 28 Ιανουαρίου

Ηνωμένα Έθνη: Κοινή συνάντηση ΠτΔ-Έρχιουρμαν-Ολγκίν στις 28 Ιανουαρίου

Κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκο Χρστοδουλίδη και του Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν θα συγκαλέσει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στις 28 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE