ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης στο Bloomberg: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Αναστασιάδης στο Bloomberg: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Η εφημερίδα Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας , σε συνέντευξή του στη Λευκωσία. Στις πρώτες γραμμές, ο Πρόεδρος προειδοποιεί ότι η Τουρκία είναι ασυγκράτητη, νοούμενων των προσπαθειών των ΗΠΑ να κρατήσουν την χώρα εντός της δυτικής συμμαχίας. 

«Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ για να πιέσει για μεγαλύτερη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι περισσότερες χώρες απέτυχαν να αντιδράσουν», συμπληρώνεται.


Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στον Ερντογάν, τονίζοντας ότι λόγω των ανωτέρω, νιώθει ελεύθερος να κάνει ό,τι επιθυμεί. Περαιτέρω, καυστηριάζεται το γεγονός του ότι η διεθνής κοινότητα δεν αντέδρασε στις κινήσεις της Τουρκίας στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ακόμη και στο πλάνο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.


Δεν υπάρχει αποφασιστηκότητα από τις χώρες να πάρουν τα ανάλογα μέτρα και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μίας σύγκρουσης, συνεχίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας μάλιστα ότι μόνο η Γαλλία έχει αναπτύξει ένα πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή. Στην συνέντευξή του, αναλύονται επίσης και οι κινήσεις της Γαλλίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις που αναπτύχθηκαν. Δηλώνεται δε και ελπίδα του Προέδρου για την δυναμική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει ένα πιο ενεργό ρόλο στα θέματα της Μεσογείου.
«Η Κύπρος θα προχωρήσει με το εξορυκτικό της πρόγραμμα. Οι διεθνείς ενεργειακές εταιρείες που είναι παρούσες στο νησί θα πράξουν τα δέοντα για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους» δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης σε μία προσπάθειά του να διαβεβαιώσει τις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προστίθεται επίσης ότι μόνο η επανένωση θα διασφαλίσει ένα ειρηνικό μέλλον και θα φέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι η επανένωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από εποικοδομητικές δεσμεύσεις, προειδοποιεί.


Τέλος, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρεται στις επικείμενες μειώσεις των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν οι ανάλογες διορθώσεις.

Γιώργος Τάττης

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top