ΚΥΠΡΟΣ: Ήρθε η στιγμή να παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα Μεταξά

ΚΥΠΡΟΣ: Ήρθε η στιγμή να παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα Μεταξά

Παραδίδεται την Πέμπτη (20/02) στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση των ισχυρισμών κατά μελών της Αστυνομίας για ολιγωρία στη διερεύνηση των συνθηκών εξαφάνισης ελλειπόντων προσώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής. 

Αρχικά αναμενόταν ότι το πόρισμα θα διαβιβαζόταν στο Γενικό Εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα (17/02)
 
Όπως είχε ανακοινώσει η Αρχή, μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία εκφράστηκε στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, (14/02), «αποφασίστηκε όπως, η απόφαση της Αρχής για την υπό αναφορά υπόθεση, μαζί με το πόρισμα των ανακριτών, την έκθεση του Προέδρου και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, παραδοθεί  στο Γενικό Εισαγγελέα την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020».

Σημειώνεται επίσης ότι, η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε κατόπιν που ο Γενικός Εισαγγελέας κοινοποίησε στον πρόεδρο της Αρχής την πρόθεσή του να παραλάβει το πόρισμα προσωπικά, πράγμα που ήταν αδύνατο να γίνει τη Δευτέρα ως είχε αρχικά ανακοινωθεί, λόγω της απουσίας του Γενικού Εισαγγελέα στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους μέχρι την Τετάρτη (19/02). 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE