ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τέτοιο πείσμα και ΠΑΘΟΣ, αλλά και αποφασιστικότητα, μπορεί ξανά για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ!

Με τέτοιο πείσμα και ΠΑΘΟΣ, αλλά και αποφασιστικότητα, μπορεί ξανά για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ!

Είναι η περσινή κάτοχος του τίτλου και δεν δείχνει διατεθειμένη να… παραδώσει τα σκήπτρα της!

Ο λόγος για την Κυπελλούχο ΑΕΛ, η οποία πήρε μία σπουδαία και πανάξια πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ στην «Αρένα» (1-1), σε ένα ματς που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, το οποίο θα «κλείδωνε» την πρόκριση και θα έδιωχνε το άγχος που κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά και το… φόβο μήπως την τιμωρήσει στο τέλος ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ διάβασε άψογα το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, ο ανασταλτικός «μηχανισμός» της ΑΕΛ λειτούργησε υποδειγματικά με εξαίρεση τη φάση του αυτογκόλ και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και να πιστέψει πραγματικά ότι μπορεί εκείνη να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το μόνο… «ψεγάδι», για το οποίο όμως επιβάλλεται ακόμη περισσότερη δουλειά, ήταν η αναποτελεσματικότητα των «γαλαζοκιτρίνων» στο επιθετικό τρίτο, το οποίο ευτυχώς για τους ίδιους, δεν τους κόστισε μία πρόκριση που άξιζαν πέρα για πέρα, με βάση τη συνολική τους παρουσία και στα δύο ματς με την ομάδα της Λάρνακας.

Έγιναν φυσικά και κάποια διαιτητικά λάθη και αναφερόμαστε κυρίως στη φάση της μη υπόδειξης πέναλτι στο χέρι του Κίβενι στο Β΄ ημίχρονο, αλλά δεν μπορείς να προσάψεις οτιδήποτε στον Ελβετό διαιτητή, ο οποίος γενικά είχε μία αρκετά καλή διαιτησία και τα όποια λάθη έκανε ήταν ανθρώπινα.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΛ κρατάνε το πάθος, το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση που είχε η ομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, που αποτελεί οδηγό ενόψει της συνέχειας.

Μίας συνέχειας, όπου η Λεμεσιανή ομάδα έχει ως στόχο στο πρωτάθλημα να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και στο κύπελλο φυσικά, να πετύχει το ιστορικό back to back κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Σε μία σεζόν με πολλά προβλήματα αγωνιστικά και οικονομικά, με ελάχιστες μεταγραφές και με τον κόσμο απών να ασκεί κριτική από τους… καναπέδες, τα καφενεία, τις καφετέριες, τα μπούκκικα και το Facebook!

Όμως η ΑΕΛ του Κέρκεζ κλείνει τα… αυτιά της σε όλα αυτά και συνεχίζει την πορεία της μαζί με τους λίγους αλλά πιστούς ΑΕΛίστες που παραμένουν στο πλευρό της και ειδικά εκείνους που την ακολουθούν και στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν περιμένουν ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για να… ξανακάνουν την εμφάνιση τους στις κερκίδες.

Όσον αφορά την κλήρωση της ημιτελικής φάσης, όποιος αντίπαλος και να προκύψει, είναι ένα και το αυτό, αφού πλέον, δεν υπάρχει βατός ή επιθυμητός αντίπαλος.

Η ΑΕΛ βρίσκεται ένα βήμα πριν από μία ακόμη πρόκριση σε τελικό κυπέλλου και αναμένεται να δώσει τα πάντα και στους δύο ημιτελικούς για να πετύχει τον στόχο της και να βρεθεί ξανά μπροστά σε μία τεράστια και ιστορική πρόκληση!

Το Κύπελλο όμως πλέον μπορεί να… περιμένει. Προηγείται ο σημαντικότατος αγώνας πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο (23/02, 18:00), όπου η ΑΕΛ χρειάζεται απαραιτήτως βαθμούς, για να μην περιμένει… «δώρα» από ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ που αντιμετωπίζουν Νέα Σαλαμίνα και Πάφο FC αντίστοιχα, ούτως ώστε αν δεν εξασφαλίσει μαθηματικά την παρουσία της στο Α΄ γκρουπ μετά το πέρας της 21ης αγωνιστικής, να κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια ενόψει της τελευταίας «στροφής» της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top