ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΑΜ Τουρκίας: Μπορεί να υπάρξει στήριξη των ΗΠΑ με Patriot

ΥΠΑΜ Τουρκίας:  Μπορεί να υπάρξει στήριξη των ΗΠΑ με Patriot

“Μπορεί να υπάρξει στήριξη των ΗΠΑ με Patriot”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μετά τις φήμες ότι η Τουρκία ζήτησε Patriot από τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι CNNTurk, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε ποια είναι η στήριξη των ΗΠΑ στο Ιντλίμπ και απάντησε ότι “”βρίσκουν αξιόλογη την προσπάθεια της Τουρκίας στο θέμα της παρεμπόδισης του ανθρώπινου δράματος”. “Σε αυτό το θέμα λένε ότι πραγματικά στηρίζουν. Κι εμείς λένε ότι δεν είναι αρκετό αυτό μόνο με λόγια αλλά πρέπει να διασφαλίσουν και τη συμβολή τους στην πράξη. Μπορεί να συμβάλουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν από άποψης διασφάλισης της εκεχειρίας, από άποψης στρατιωτικής, από άποψης ανθρωπιστικής. Δεν τίθεται θέμα να κατέβει ο στρατός τους στο Ιντλίμπ. Προηγουμένως είχαν στείλει το αεροαμυντικό τους σύστημα. Εναντίον της χώρας μας υπάρχει και απειλή από αέρος με πυραύλους και έχουν γίνει κάποια γεγονόταν. Μπορεί να υπάρξει στήριξη με Patriot”, ανέφερε.

Το αμεριικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο υψηλού επιπέδου στην Άγκυρα ζήτησε από τις ΗΠΑ εγκατάσταση δύο συστοιχιών Patriot και πως το αίτημα μεταβιβάστηκε στην Ουάσινγκτον μέσω του Αμερικανού ειδικού αντιπροσώπου Τζέημς Τζέφρι που βρισκόταν στην Τουρκία την περασμένη βδομάδα. Οι ίδιες πηγές του Bloomberg ανέφεραν πως ακόμη η Άγκυρα δεν έλαβε απάντηση. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως στην περίπτωση που οι Patriot φτάσουν θα τοποθετηθούν στην Αντιόχεια και η Τουρκία θα ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του στρατού της Συρίας στο Ιντλίμπ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top