ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ορίστηκε η δίκη του 48χρονου με το καλάσνικοφ και τα πιστόλια

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ορίστηκε η δίκη του 48χρονου με το καλάσνικοφ και τα πιστόλια

Στις 17 Μαρτίου αρχίζει η δίκη 48χρονου ο οποίος είναι ύποπτος για υπόθεση για υπόθεση κατοχής πυροβόλων όπλων και επικίνδυνων αντικειμένων που όπως αναφέραμε εντοπίστηκαν στην οικία του στην Λάρνακα αυτόματο πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Μagnum, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής, ένα πιστόλι Βeretta, 185 σφαίρες.

Την Παρασκευή (21/02), έληγε το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του υπόπτου που είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 14 Φεβρουαρίου.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση, με τον Γιάννη Πολυχρόνη, συνήγορο υπεράσπισης του να μην φέρει ένσταση.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία πως στην κατοικία του υπόπτου υπάρχει παράνομος οπλισμός, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας για την οικία, τα υποστατικά και το όχημα του που βρίσκονται στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.
 
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στη σοφίτα ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Μagnum, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής, ένα πιστόλι Βeretta, 185 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφορών διαμετρημάτων και δύο γεμιστήρες πυροβόλου όπλου Καλάσνικοφ..


 
Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένα φανάρι που χρησιμοποιείται και ως εκτοξευτής ηλεκτρισμού, ένας εκτοξευτής αερίων, δύο πινακίδες εγγραφής οχήματος,  ένα μαχαίρι,  έξι γάντια, δύο κατσαβίδια και δύο σιδερογροθιές. 
 
Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενος είπε ότι τον οπλισμό του τον παρέδωσε γνωστός του πριν από δύο χρόνια αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Ανέφερε ακόμα ότι ο οπλισμός δεν χρησιμοποιήθηκε είτε από τον ίδιο είτε από άλλο πρόσωπο.
 
Σε θεληματική του κατάθεση ο 48χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι άτομο που δεν θέλησε να κατονομάσει μετέφερε στο σπίτι του τα όπλα και τα πυρομαχικά τα οποία έκρυψε πρώτα στο τζάκι και ακολούθως στη σοφίτα του σπιτιού του.
 
Όσον αφορά τα ανευρεθέντα στο αυτοκίνητο του είπε ότι τα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για διαρρήξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση ενώ για τις σιδερογροθιές και τους εκτοξευτές ηλεκτρισμού και αερίου είπε ότι τα κατείχε για αυτοάμυνα.
 
Στη συνέχεια ο 48χρονος οδήγησε τα μέλη του ΤΑΕ στο σπίτι του όπου παρέδωσε 14 σφαίρες που είχε κρυμμένες.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top