ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να κρατούμε τα σύνορα ανοιχτά»

Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να κρατούμε τα σύνορα ανοιχτά»

Θα συνεχίσουμε να κρατούμε ανοιχτά τα σύνορά μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας πως μέχρι στιγμής πέρασαν 18 χιλιάδες πρόσφυγες ενώ ναμένεται να περάσουν 25 χιλιάδες.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πριν από μήνες είχαν πει πως αν το πράγμα πάει έτσι θα ανοίξουν τα σύνορα.

«Αυτό κάναμε χθες ανοίξαμε τα σύνορά μας Ως αυτή τη στιγμή 18 000 πέρασαν. Σήμερα θα φτάσουν τις 25.000. Θα συνεχίσουμε να κρατούμε ανοικτά τα σύνορα. Είπαμε ότι θα αφήσουμε ανοικτά τα σύνορα, επειδή η ΕΕ δεν κράτησε το λόγο της Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα  Μέρκελ ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για να επί πλέον χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ.»

Υποσχέθηκε 25 εκατ. Ευρώ αλλά μετά είπε ότι τα χρήματα θα πάνε μέσω του Ερυθρού Σταυρού και μετά μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου και της Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Αλλά αυτό δεν έγινε », ανέφερε.

Υποστήριξε ότι δεν πήγαν στη Συρία ως φιλοξενούμενοι του Άσαντ, αλλά γιατί τους κάλεσε ο συριακός λαός. «Δεν μας ενδιαφέρει το πετρέλαιο της χώρας ή να επεκτείνουμε τα εδάφη μας. Θέλουμε να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας με μια ζώνη ασφαλείας», ανέφερε.

Για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν είπε πως τον ρώτησε τί κάνει στη Συρία. «Αν πρόκειται να φτιάξεις τη βάση, κάντο αλλά φύγε από μπροστά μας και άφησε μας να αντιμετωπίσουμε μόνη μας τον Άσαντ», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι αριθμός των νεκρών στρατιωτών στο Ιντλιμπ είναι 36.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top