ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 3/3 ότι "η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς".


"Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς", τόνισε ο Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, πρόσθεσε: "Ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στις αιτίες των φαινομένων της μετανάστευσης ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγκρούσεων. Καταβάλλουμε σχετική προσπάθεια για την Συρία με τον ΟΗΕ και για την Λιβύη με την Σύνοδο του Βερολίνου. Είναι σαφές πως όταν τροφοδοτούνται συγκρούσεις, ή όταν αγνοούνται συμπεριφορές χωρών οι οποίες τροφοδοτούν συγκρούσεις, αμέσως μετά υπάρχουν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων διότι θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς, βέβαια, να υποκύψει, κανείς, σε εκβιασμούς".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top