ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πλάνο διαχείρισης για τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας –Στις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα για τους 18 μαθητές

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πλάνο διαχείρισης για τους Κύπριους φοιτητές της Πάτρας –Στις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα για τους 18 μαθητές

Πλάνο διαχείρισης για τους Κύπριους που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας έχει καταρτίσει η Ομάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείο Υγείας.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (06/03), λήφθηκε απόφαση προκειμένου να παραμείνει κλειστό το εν λόγω Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για περίοδο δυο εβδομάδων, λόγω του κορωνοϊού.

Από τη στιγμή που είναι πιθανό το ενδεχόμενο καθόδου στο νησί μας Κύπριων φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πατρών γι΄ αυτή την περίοδο, το Υπουργείο ενεργοποίησε μηχανισμό για προληπτική διαχείριση του ζητήματος σε μια τέτοια περίπτωση.

Το εν λόγω σχέδιο προνοεί την αντιμετώπιση τυχών ύποπτων περιστατικών σε Κύπριους φοιτητές, αλλά και την ενημέρωση των οικείων τους.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα των περίπου 20 μελών εκδρομής ιδιωτικού κυπριακού σχολείου στη Βαρκελώνη (δύο συνοδοί και οι υπόλοιποι μαθητές), καθώς και 10 άλλων Κύπριων πολιτών που ταξίδεψαν στην ισπανική πόλη θα γίνουν γνωστά αργά είτε το βράδυ του Σαββάτου (07/03) ή το πρωί της Κυριακής (08/03).

Οι προαναφερθέντες συμμετείχαν σε πτήση για τη Βαρκελώνη μέσω Αθηνών και επέστρεψαν στην Κύπρο στις 28 Φεβρουαρίου.

Στην πτήση συμμετείχε και άτομο, το οποίο νόσησε με κορωνοϊό, κάτι που γνωστοποιήθηκε αργότερα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα και με δημοσίευμα του ThemaOnline εντός της ημέρας (07/03), το πρωί στήθηκε τέντα στο ιατρικό κέντρο Λακατάμιας, προκειμένου να γίνει δειγματοληψία των προσώπων που συμμετείχαν στην πτήση για Βαρκελώνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top