ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 8/3

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 8/3

Η νέα διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, οι τουρκικοί σχεδιασμοί με ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων, που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο, η στασιμότητα στο Κυπριακό και οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στους κύριους τίτλους των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής. Προβάλλονται, επίσης, πρωτοσέλιδα θέματα που αφορούν τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γκρίζο τοπίο στο Κυπριακό», γράφει ότι στο Βερολίνο δημιουργήθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τη σύγκληση διάσκεψης που θα καταργήσει τις εγγυήσεις, θα διώξει τον Αττίλα και θα επανενώσει την Κύπρο, αλλά η διάσκεψη φαίνεται τώρα απίθανο να συγκληθεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας και στην ένταση που δημιουργήθηκε στην οδό Λήδρας, όπου διαδηλωτές απαίτησαν και πάλι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Αλλού γράφει για νέα κόντρα με αφορμή τα οδοφράγματα ανάμεσα σε ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση.
 
Με τίτλο «Δάκρυα και σπρέι στην οδό Λήδρας», ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα του ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πολίτες κινήθηκαν οργανωμένα για διάνοιξη του οδοφράγματος, ενώ μια διμοιρία της ΜΜΑΔ εξοπλισμένη με γκλοπ, σπρέι και ασπίδες εμπόδισε την ελεύθερη διέλευση. Αλλού γράφει ότι στους 29 ανέβηκε ο αριθμός αυτών από τους οποίους εξετάζεται η αφαίρεση διαβατηρίων, αφού μπήκε στη λίστα και ο Ντεριπάσκα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι αιτητές ασύλου στήνονται από τα χαράματα για ένα κουπόνι στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας Λευκωσίας.
 
Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πακέτο, αξιώσεις και ένταση», ο «Φιλελεύθερος», γράφει ότι ο τουρκικός σχεδιασμός επιβολής, αντιμετωπίζει ενιαία την Ελλάδα και την Κύπρο με πακετοποίηση Κυπριακού, ενεργειακών και ελλαδοτουρκικών και στηρίζεται στην τακτική έντασης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέα επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας, στη διαμαρτυρία για το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Αλλού γράφει ότι στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διεκδικώντας νέα δώρα από την ΕΕ, ενώ αναφέρεται σε σχετικό αποκαλυπτικό έγγραφο του τουρκικό ΥΠΕΞ.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σταματήστε τον ιό της διχοτόμησης», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η απαίτηση των διαδηλωτών στην οδό Λήδρας ήταν να σταματήσει ο ιός της διχοτόμησης, που καλλιεργείται με αψυχολόγητες, επιστημονικά ατεκμηρίωτες ενέργειες, όπως ήταν το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Αλλού γράφει ότι με τα λόγια της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ότι «κόβουν φτερά των γυναικών και μετά τις κατηγορούν ότι δεν ξέρουν πως να πετάξουν» απάντησε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «στις απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου στην εκδήλωση δήθεν τιμής των γυναικών στο Προεδρικό». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η εικαστικός – καθηγήτρια Πόπη Νικολάου και οι μαθητές της δημιουργούν Πάρκο Γλυπτικής εκφράζοντας τις αγωνίες τους.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» της Κυριακής, γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φτηνή λύση για τους διακινητές η Κύπρος» ότι στο χαμηλό κόστος μετάβασης στα κατεχόμενα αποδίδουν πηγές της Ε.Ε. την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Σε άλλο θέμα, με απεσταλμένους της σε Έβρο και Λέσβο , η «Κ» σκιαγραφεί την τραγική κατάσταση που βιώνουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο κι εκείνοι που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Αλλού γράφει ότι η κίνηση της Κυβέρνησης να κλείσει κάποια οδοφράγματα άνοιξε συζητήσεις για το κατά πόσο υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση του Υπουργικού.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή» της Κυριακής, γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να εμποδιστεί η είσοδος μεταναστών» ότι σε σε δημοσκόπηση της εφημερίδας εννέα στους δέκα πολίτες εμφανίζονται πεπεισμένοι πως η Τουρκία θα επιχειρήσει, όπως και στον Έβρο, κάτι ανάλογο με τις μεταναστευτικές πιέσεις και στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, μέσω των κατεχομένων. Αλλού αναφέρεται στον κορωνοϊό και γράφει ότι όλο και πιο αισθητές στην παγκόσμια, αλλά και στις εθνικές οικονομίες είναι οι επιπτώσεις του. Σε άλλο θέμα και με την φράση «κλίνατε..επί δεξιά» αναφέρεται στη στρατηγική του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές του 2023.
 
Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία “Sunday Mail”  στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η διαίρεση τροφοδοτεί τη μεταναστευτική κρίση», γράφει ότι η Κύπρος βρέθηκε στο σταυροδρόμι της μεταναστευτικής κρίσης λόγω της μη λύσης του Κυπριακού και της ελληνοτουρκικής γεωπολιτικής θύελλας. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία λέει ότι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σπρέι εναντίον ενός μεγάλου αριθμού διαδηλωτών από το βόρειο μέρος της Λευκωσίας, που προσπάθησαν να προωθηθούν από το κλειστό οδόφραγμα της Λήδρας στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διαμαρτυρία για νέο κατασκηνωτικό χώρο σε περιοχή Νατούρα 2000  στον Ακάμα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top