ΥΓΕΙΑ

Νέο «καμπανάκι» του ΠΟΥ για κορονωϊό – «Η απειλή μιας πανδημίας είναι πολύ πραγματική»

Νέο «καμπανάκι» του ΠΟΥ για κορονωϊό – «Η απειλή μιας πανδημίας είναι πολύ πραγματική»

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα 9/3 ότι «η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή».

 

«Τώρα που ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό που μετράει είναι ότι δεν βρισκόμαστε στο έλεος του ιού», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Τέσσερις χώρες έχουν καταγράψει το 93% των σχεδόν 110.000 κρουσμάτων παγκοσμίως, σημείωσε ο Τέντρος.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι που η Ιταλία λαμβάνει επιθετικά μέτρα για να περιορίσει την επιδημία και ελπίζουμε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, την ώρα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία».

«Εκ των 80.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα, το 70% και πλέον έχει θεραπευτεί», επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

66 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Λομβαρδία

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας «σκαρφάλωσε» στους 333, μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Την Κυριακή (8/3) σε όλη την Ιταλία είχαν καταγραφεί 366 θάνατοι από τον Covid-19.

 

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top