ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Κορωνοϊός στην Κύπρο το κύριο θέμα του Κυπριακού Τύπου

Ο Κορωνοϊός στην Κύπρο το κύριο θέμα του Κυπριακού  Τύπου

Ο εντοπισμός των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό διεθνώς και οι επιπτώσεις στην οικονομία, οι διαμαρτυρίες στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και η ένταση που προκλήθηκε, οι επαφές Ερντογάν στις Βρυξέλλες, τα δεδομένα για το σχέδιο Εστία όπως αναλύθηκαν στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σήμερα για το μεταναστευτικό.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μας ήλθε και μας ήλθε πολύ…στραβά» και αναφέρει πως επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο και προκλήθηκε αναστάτωση καθώς το ένα αφορά γιατρό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας. Αλλού γράφει πως παραπονεμένος έφυγε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Η «Α» προβάλλει ακόμη τις διαμαρτυρίες στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από Τ/κ και την ένταση που προκλήθηκε.

«Η εστία του κορωνοϊου εντός του ΓΝ Λευκωσίας» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας πως ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής ήρθε σε επαφή και με ασθενείς και ότι ακυρώθηκαν όλα τα χειρουργεία, ραντεβού και επισκέψεις για δύο μέρες. Αλλού αναφέρει ότι προκλήθηκε οικονομικός πανικός από τον ιό με Μαύρη Δευτέρα στις αγορές. Ο «Π» προβάλλει ακόμη την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα οδοφράγματα.

Με τίτλο «Συναγερμός με δύο κρούσματα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι προκλήθηκε ανησυχία για τις επαφές του καρδιοχειρουργού ο οποίος επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό και ότι πήγαινε κανονικά στην δουλειά του. Αλλού αναφέρει ότι ψάχνει επειγόντως 250,000 μάσκες το Υπουργείο Υγείας καθώς και 40,000 κομμάτια προστατευτικών στολών. Ο «Φ» αναφέρει ακόμη ότι πολύ κοντά στην πώληση ΜΕΔ €2,8 δις βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου.

Κάτω από τον τίτλο «Σε καραντίνα το Νοσοκομείο Λευκωσίας» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι το πρώτο περιστατικό κορωνοϊού αφορά τον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ο οποίος, αναφέρεται, εξέταζε κανονικά επί μέρες ασθενείς. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως επτά στους δέκα εργαζόμενους είναι χωρίς ταμείο προνοίας και ότι πριν την κρίση υπήρχαν 2,100 ταμεία ενώ σήμερα μόνο 950. Η «Χ» γράφει αλλού πως με ευθύνη των ξενοδόχων από χθες η ξενοδοχειακή βιομηχανία τέθηκε σε κατάσταση απεργίας.

«Κατά την άφιξη του ιού, κλείνει το Νοσοκομείο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι διεξάγεται αγώνας ταχύτητας για να εντοπιστούν οι επαφές τις οποίες είχε ο γιατρός που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό. Αλλού προβάλλει τις επαφές Ερντογάν στις Βρυξέλλες και τις αναφορές των ευρωπαϊκών θεσμών για το μεταναστευτικό στον Έβρο. Επίσης αναφορά γίνεται στην αποστολή 21 ανδρών από Κύπρο στον Έβρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top