ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Άλλες 8 μέρες στο κελί, Μαμαλικόπουλος και Χ.Χ - Το χρονικό της συνεργασίας των δύο υπόπτων

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Άλλες 8 μέρες στο κελί, Μαμαλικόπουλος και Χ.Χ - Το χρονικό της συνεργασίας των δύο υπόπτων

 Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε την Τρίτη 10/3, για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του Μαμαλικόπουλου και του 38χρονου  Χαράλαμπου Χρυσάνθου, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση που αφορά συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στην Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Γιώργος Χαραλάμπους, ύστερα από πληροφορία για ρίψη πυροβολισμών εναντίον αγνώστου προσώπου, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 στη συγκεκριμένη οδό, όπου εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να βρίσκεται τραυματισμένο από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητο του.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μόλις το θύμα, ηλικίας 37 ετών στάθμευσε το αυτοκίνητο του στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει, δέχτηκε εφτά πυροβολισμούς από άγνωστο πρόσωπο που παραμόνευε στο μέρος. Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η σκηνή αποκλείστηκε και από έρευνες της Αστυνομίας παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων μεταξύ των οποίων 7 κάλυκες και ένα πλήρες φυσίγγιο συγκεκριμένου διαμετρήματος, 4 βολίδες που αφαιρέθηκαν από το θύμα και το αυτοκίνητο του καθώς και θραύσματα και εξωτερικό περίβλημα βολίδων που έπληξε τον 37χρονο και το αυτοκίνητο του.

Στη σκηνή μετέβη και ιατροδικαστής ο οποίος αφού εξέτασε τον 37χρονο διαπίστωσε ότι πλήγηκε από συνολικά έξι πυροβολισμούς.

Κατά τη διερεύνηση υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον επιχειρηματία που διενεργήθηκε σε καφετέρια της Αγίας Νάπας στις 16/2/20, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 38χρονου υπόπτου, Χαράλαμπου Χρυσάνθου και του Μαμαλικόπουλου και συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Ο  Χαράλαμπος Χρυσάνθουενώ τελούσε υπό κράτηση προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχτηκε ότι είναι το πρόσωπο που διέπραξε την απόπειρα φόνου στις 27 περασμένου Νοεμβρίου, ενώ κατονόμασε τον Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που του ανάθεσε την δολοφονία, του έδινε οδηγίες, πληροφορίες και συνδρομή μέσω τηλεφώνου, για να δολοφονήσει το θύμα.

Ακόμα ανέφερε στους ανακριτές ότι ο ισοβίτης ήταν το άτομο που διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του και την παραλαβή των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποίησε, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Ακόμα αναφέρθηκε στην συνδρομή του 38χρονου, στην τελική διάθεση των όπλων που έφερε κατά την διάπραξη των αδικημάτων, αλλά και για το πρόσωπο που του τα προμήθευσε κατ’ εντολή του ισοβίτη.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν και στις 2 Μαρτίου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης το οποίο έληξε την Τρίτη 10/3.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, από την προηγούμενη δικάσιμο οι ανακριτές της υπόθεσης έλαβαν 32 καταθέσεις από Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο και Λευκωσία, ενώ ο 38χρονος προέβη σε αριθμό υποδείξεων στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, με αρκετές από τις υποδείξεις να βρίσκονταν σε απομακρυσμένα σημεία στα οποία έγιναν πολύωρες εξετάσεις.

Ακόμα ο ύποπτος προέβη σε νέα θεληματική κατάθεση στην οποία ανάφερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εμπλοκή του ιδίου και του 27χρονου υπόπτου, από τις οποίες προέκυψε αριθμός καταθέσεων και εξετάσεων, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε δύσβατες και σε αντίξοου περιβάλλοντος περιοχές.

Σημείωσε επίσης ότι μετά από έρευνες που διήρκεσαν αρκετές μέρες, σε σημείο που υπέδειξε ο ύποπτος, σε δύσβατη περιοχή με ψηλή βλάστηση, εντοπίστηκε συγκεκριμένο τεκμήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των αδικημάτων της απόπειρας φόνου.

Ταυτόχρονα έγιναν έρευνες στην οικία, υποστατικά και οχήματα του υπόπτου όπου παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων τα οποία αξιολογούνται και εξετάσεις προς εντοπισμό του προσώπου που προμήθευσε τον ύποπτο με τον οπλισμό κατόπιν συνεννόησης με τον Μαμαλικόπουλο.

Από τις εξετάσεις των ανακριτών της υπόθεσης σε πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησαν, που έγιναν σε πραγματικό χρόνο, ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, αναγνώρισε σε όλες τον εαυτό του και αφορούν τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, ενώ υπέδειξε όλες τις περιπτώσεις που αφορούσαν τον τρόπο και την επικοινωνία του με τον Μαμαλικόπουλο.

Επίσης έγιναν εξετάσεις σε συγκεκριμένο κατάστημα από το οποίο ο 38χρονος αγόρασε συσκευή τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε στις 27/11/19 όταν δηλαδή διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και επικοινωνούσε με τον 37χρονο. Ακόμα ανακρίθηκαν κατάδικοι και έγινε έρευνα στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ανακρινόμενος προφορικώς ο 37χρονος «διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής».

Όπως είπε ο κ. Χαραλάμπους ο 38χρονος υπέδειξε τους χώρους όπου πέταξε τα δύο πιστόλια που χρησιμοποίησε για τη διάπραξη της απόπειρας, με μια από τις σκηνές να αφορά φράκτη όπου οι έρευνες γίνονται με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό.

Ανέφερε ακόμα ότι από τις εξετάσεις που διενήργησαν οι εξεταστές της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία όπου οι δύο ύποπτοι, συνελήφθηκαν εκ νέου για αδικήματα που αφορούν παράνομη προμήθεια ελεγχόμενου  φαρμάκου Τάξεως Β’ από άλλο πρόσωπο, παράνομη κατοχή φαρμάκου Τάξεως Β’ και παράνομη κατοχή φαρμάκου τάξεως Β’ με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Από την αξιολόγηση της κατάθεσης του 38χρονου υπόπτου την Τρίτη 10/3 εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου το οποίο μετά τη διάπραξη του αδικήματος είχε αξιόποινη επαφή με τεκμήριο το οποίο αναζητείται.

Ζητώντας την ανανέωση της προσωποκράτησης των δύο υπόπτων, ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ότι μεταξύ άλλων ενεργειών της Αστυνομίας αναμένεται να ληφθούν ακόμα 25 καταθέσεις από τις Κεντρικές Φυλακές, από άτομα που προκύπτουν από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, πρόσωπα του κύκλου του θύματος και άτομα που σχετίζονται με τεκμήρια που βρίσκονται στην κατοχή της αστυνομίας

Είπε επίσης ότι αναμένεται να συλληφθεί το άτομο εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, συνεχίζονται οι έρευνες σε φράκτη με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό για εντοπισμό του οπλισμού που χρησιμοποίησε ο δράστης, αναζητείται το άτομο που προμήθευσε τον 38χρονο με τον οπλισμό και πυρομαχικά που χρησιμοποίησε για την διάπραξη των αδικημάτων, με τις εξετάσεις να στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακόμα από τις έρευνες εντοπίστηκε τσαντάκι ώμου που έφερε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου ου καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μέσα στο οποίο μετέφερε τον οπλισμό και στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης θα γίνουν επιπρόσθετες υποδείξεις σκηνών από τον  ύποπτο,  αναζητούνται τα ναρκωτικά, που αποτελούν τεκμήρια της υπόθεσης, διερευνάται πληροφορία που φέρεται να συσχετίζει τον 38χρονο με συγκεκριμένο άτομο, ενώ θα αποσταλούν αιτήματα συνδρομής στην Ιντερπόλ Αθηνών για να διενεργηθούν εξετάσεις με άτομα που σχετίζονται με τον ισοβίτη.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος ύποπτος, Χαράλαμπος Χρυσάνθους που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του.

Ωστόσο ο Ιωάννης Λαλιάς, συνήγορος υπεράσπισης του Μαμαλικόπουλου έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του. Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου, ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι υπάρχει μαρτυρία για συνεννόηση άλλου ατόμου μαζί του για παράδοση του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου της Λάρνακας.

Είπε ακόμα ότι από έρευνες στο κελί του ισοβίτη στις Κεντρικές Φυλακές δεν εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο και σημείωσε πως για να εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων δεν είναι προαπαιτούμενο να κατέχει ο ύποπτος τηλεφωνική συσκευή. Πρόσθεσε πως σύμφωνα με μαρτυρία υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου που συνδέεται με τον 37χρονο ισοβίτη.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο 37χρονος ισοβίτης πλήρωσε τον 38χρονο με ναρκωτικά για την απόπειρα φόνου της 27ης Νοεμβρίου 2019 και πως αναζητούνται τα συγκεκριμένα ναρκωτικά.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δόνα Κωνσταντίνου ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων για οκτώ μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top