ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ και ΠΕΟ έτοιμες να λάβουν απεργιακά μέτρα σε ξενοδοχεία

ΣΕΚ και ΠΕΟ έτοιμες να λάβουν απεργιακά μέτρα σε ξενοδοχεία

Σε "κατάσταση απεργίας" έθεσαν την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Υποστηρίζοντας παραβίαση της συμφωνίας ανανέωσης της συλλογικής Σύμβασης που επετεύχθη στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και εκφράζοντας ετοιμότητα για να αποφασίσουν τον χρόνο και σε ποιό ξενοδοχείο θα γίνουν απεργίες.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ, Μιλτιάδης Μιλτιάδους, είπε ότι μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 «οι ξενοδόχοι έχουν παραβιάσει την συλλογική σύμβαση παρερμηνεύοντας σχεδόν όλα τα άρθρα της σύμβασης».

Ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπογράφεται μια συμφωνία και να μην εφαρμόζεται ή να παραβιάζεται συνεχώς εις βάρος των υπαλλήλων».

«Παρόλο που έγιναν συναντήσεις και στο επίπεδο των συνδέσμων δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί η κοινή συνισταμένη και ως εκ τούτου τα ΔΣ των δύο συντεχνιών έχουν πάρει την απόφαση να θέσουν την βιομηχανία σε κατάσταση απεργίας, με μεγάλο προβληματισμό», πρόσθεσε.

Δυστυχώς δεν άφησαν άλλοι επιλογή οι ξενοδόχοι στους υπαλλήλους, πρόσθεσε.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι όλα τα ξενοδοχεία τα οποία δεν εφαρμόζουν την σύμβαση θα είναι σε κατάσταση απεργίας, προσθέτοντας ότι θα κρίνουν οι συντεχνίες μετά την εξουσιοδότηση που έλαβαν σε ποιο ξενοδοχείο και πότε θα γίνει απεργία.

Ανέφερε ότι απεργίες θα γίνονται σε ξενοδοχεία που έχουν πληρότητα και όχι σε αυτά όπου η πληρότητα είναι χαμηλή.

Αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πάντοτε απέδειξε ότι ήταν υπεύθυνο και είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα διάλογο για το θέμα αυτό

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης, είπε ότι «η λήψη μέτρων είναι ειλημμένη απόφαση και έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τα Συμβούλια μας να πάρουμε τα μέτρα όποτε κρίνουμε αναγκαίο».

Ανέφερε ότι «υπήρξε συμφωνία αλλά με την εφαρμογή της υπήρξε παραβίαση των συμφωνηθέντων εκ μέρους των ξενοδόχων σε όλα σχεδόν τα σημεία».

«Εκείνα που εφαρμόστηκαν εκ μέρους των ξενοδόχων είναι εκτός των συμφωνηθέντων», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι γίνονται επαφές μεμονωμένα με ξενοδοχεία και εταιρείες και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε απευθείας όσα επιλυθούν

Ανέφερε ότι «διάφορα ξενοδοχεία με την καθοδήγηση των συνδέσμων αρνούνται να τηρήσουν εκείνα που εμείς θεωρούμε ότι είναι η συμφωνία».

Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν με τον κορωνοϊό και εξέφρασε την ελπίδα να μην πάρουν την έκταση που θα δημιουργηθεί πρόβλημα αξεπέραστο.

«Σαν συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνουμε πάντοτε έτοιμοι και το αποδείξαμε ότι σε ώρες ανάγκης είμαστε έτοιμοι αφού τεκμηριωθούν τα προβλήματα να συμβάλουμε στην επίλυση τους», πρόσθεσε.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει το γεγονός αυτός να αποτελέσει και την δικαιολογία να αποφευχθεί η συζήτηση των τεράστιων προβλημάτων, όπως είπε, «που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία οι οποίοι αισθάνονται και αδικημένοι και ξεγελασμένοι από την συμπεριφορά που είχαμε όσον αφορά την τήρηση των συμφωνηθέντων».

«Το γεγονός ότι είναι σε κατάσταση απεργίας η βιομηχανία παραπέμπει στο ότι εμείς θα ενεργούμε ανάλογα με τις πραγματικότητες και τις συνθήκες που επικρατούν», πρόσθεσε.

Πρόεδρος ΣΤΕΚ
Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «πίστωνα μέχρι σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα με υπευθυνότητα», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, θέλουν να μας αλλάξουν την γνώμη και θα τους πω ότι είναι ανεύθυνοι πλέον».

ΑΠΟ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top