ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά- ΛΙΣΤΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά- ΛΙΣΤΕΣ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19

Σε συνέχεια της σημερινής (Τρίτη 10/3) Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί από τον Υπουργό Υγείας για τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι:

Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων στη Λευκωσία, όλων των βαθμίδων, ιδιωτικών και δημόσιων, από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς και όλα τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Κλειστά θα παραμείνουν, επιπρόσθετα, και τα Ιδρύματα: Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες «ΙΡΙΔΑ» και Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων «ΑΝΕΜΩΝΗ».

Στα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά προτρέπονται οι εκπαιδευτικοί όπως σε περίπτωση που παρατηρήσουν επίφοβα περιστατικά ή και συμπτώματα του ιού να το κοινοποιούν αμέσως στις διευθύνσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν το ΥΠΠΑΝ. Όσον αφορά σε μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο, αυτές ακυρώνονται.

Στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνεται, επίσης, ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, οι εκδρομές και άλλες 2 εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες από τα σχολεία αναβάλλονται. Για τα σχολικά ταξίδια και άλλες αποστολές σχολείων στο εξωτερικό ισχύει ό,τι αναγράφεται σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση (ypp10514). Παράλληλα, αναστέλλεται και η λειτουργία όλων των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ (Μουσικά Σχολεία, Αθλητικά Σχολεία, Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Επιμορφωτικά Κέντρα, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα Τεχνικών Σχολών και το προγράμματα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης»). Τέλος, τονίζεται ότι όλο το προσωπικό των σχολείων θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και να συμμορφώνεται με τις εκάστοτε οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top