ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλουν την στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΑΛΚ

Αναστέλλουν την στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΑΛΚ

Την αναστολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή (13/03), 24ωρης στάσης εργασίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα στα γραφεία της Αρχής, στο λιμάνι Λεμεσού.

Συντεχνιακές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στη σύσκεψη, που έγινε στην παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής Λιμένων, λήφθηκαν διαβεβαιώσεις γύρω από το αίτημα για ενημέρωση του προσωπικού σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας και προγραμματίστηκε συνάντηση, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο Υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ν` αναστείλουν την αυριανή 24ωρη στάση εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν εξαγγείλει την προειδοποιητική στάση εργασίας τους ζητώντας ενημέρωση για το αναπτυξιακό πλάνο, το κατά πόσο θα υπάρχει μεταβατική περίοδος και ποια η διάρκεια της, ποιος θα είναι πλέον ο ρόλος της ΑΛΚ και η οικονομική βιωσιμότητα της και τι θα γίνει με το προσωπικό και ποιους περιλαμβάνει το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης.
 
Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, περιλαμβάνεται το θέμα του Ταμείου Προνοίας των ωρομίσθιων, η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τα έτη 2015-2018, το Ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετά την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ, τα σχέδια υπηρεσίας επιταχυνόμενης ανέλιξης κλιμάκων Α2-Α5-Α7 και το οργανόγραμμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top