ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επεκτείνει τα μέτρα πρόληψης ο Δήμος

ΛΕΜΕΣΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επεκτείνει τα μέτρα πρόληψης ο Δήμος

Επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού για αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, με γνώμονα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Συγκεκριμένα η ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων στις οποίες ο Δήμος ήταν οργανωτής ή συνδιοργανωτής, ως επίσης και των μαζικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες από άλλους φορείς σε δημοτικούς χώρους και υποστατικά, επεκτείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του Δημοτικού Νηπιαγωγείου, του Ανοικτού Σχολείου, του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου καθώς και των άλλων εκπαιδευτικών σχολών / δραστηριοτήτων του Δήμου αναστέλλεται μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020.

Επίσης, αναστέλλεται η πραγματοποίηση πολιτικών γάμων μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, ενώ τυχόν ειδικές περιπτώσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση.

Μουσεία, Θέατρα, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικοί χώροι καθώς και ο Ζωολογικός κήπος θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η προσέλευση του κοινού στις Δημοτικές Υπηρεσίες να επιτρέπεται μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και αποκλειστικά για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, ενώ το κοινό μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο 77777788.

Τα Ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και καλείται το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας https://www.jccsmart.com. Σε σχέση με πληρωμή φορολογιών για τις οποίες είχε καθοριστεί ως τελευταία ημερομηνία η 31η Μαρτίου 2020, αυτή παρατείνεται μέχρι τις 31η Μαΐου 2020.

Ο Δήμος ανακοινώνει πως θα προβεί σε πρόγραμμα εντατικής απολύμανσης τόσο δημοτικών υποστατικών όσο και δημόσιων χώρων με ειδικό συνεργείο του Δήμου, ενώ προτρέπει το κοινό να αποφεύγει τη χρήση των παιδότοπων στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, στο Δημόσιο Κήπο και στα υπόλοιπα δημοτικά πάρκα.

"Τα πιο πάνω μέτρα βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων", συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι "με τα μέτρα αυτά, ο Δήμος εφαρμόζει αποφάσεις και οδηγίες για την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του και είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις ή και τις οδηγίες που θα δοθούν και από το Κεντρικό Κράτος".

Τέλος, καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου σε σχέση με επικαιροποιημένα μέτρα και οδηγίες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top