ΔΙΕΘΝΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευσε τα ταξίδια στο εξωτερικό

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απαγόρευσε τα ταξίδια στο εξωτερικό

Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε σήμερα Τετάρτη (18/0) εντολή στους υπηκόους της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε την "απαγόρευση" των ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας: "εάν επιβραδύνουμε την εξάπλωση, θα σώσουμε ζωές".

"Μην ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Αυτή η οδηγία είναι πολύ σαφής", επέμεινε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τη "βιολογική ασφάλεια" και απαγορεύει όλες τις μη απολύτως απαραίτητες συναθροίσεις εκατό και πλέον ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως ο Πρωθυπουργός είπε πως τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, την ώρα που η κυβέρνησή του δυσκολεύεται να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού: τα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 425 στην Αυστραλία. Ο Σκοτ Μόρισον εξήγγειλε επίσης ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top